Sonbahar ile birlikte otomobil fiyatları düşebilir

Son 2 senedir ülkemizde otomobil fiyatlarında absürt bir fiyat artışı gerçekleşti. Öyle ki bazı otomobiller fiyatını 3’e katladılar. Hal böyle olunca insanlar da ellerindeki eski otomobille yola devam kararı aldı

Özellikle Mayıs ayı ile birlikte otomobil fiyatlarında tekrar bir hareketlenme başlamıştı. Bu absürt artışlar Haziran ve Temmuz ayında da devam etti. Malum yaz aylarına girilirken ülkemizde otomobil fiyatları düzenli bir şekilde artar. Nitekim yine öyle oldu.

Ağustos ayına girmemizle birlikte 2. el otomobil piyasasındaki fiyatlarda durulmaya hatta düşmeye başladı. Fakat yine de aceleci davranmamak gerekiyor. Muhtemelen fiyatlar önümüzdeki dönemde daha da düşecek. Buna emin olabiliriz.

Elbette fiyatların düşmesi bazı dış etkenlere de bağlı. Örneğin döviz kurlarında artışlar gerçekleşirse otomobil fiyatları da aynı oranda artabilir. Keza bir ara 8.6TL seviyelerine kadar tırmanan dolar şimdilerde 8.4TL seviyelerinden işlem görüyor. Dolayısıyla bunu da hesaba katmak durumundayız.

Eğer otomobil alma düşünceniz varsa çok fazla ertelememenizi tavsiye ederiz. Malum ülkemizde bazı şeylerin fiyatında öyle muazzam düşüşler olmuyor. Yakın vadede de olacağını çok fazla sanmıyoruz. Elbette tercih sizlerin. Sonuçta otomobil fiyatları 2 – 3 yıl öncesine oranla absürt bir şekilde artmış durumda.

Çoklu evren teknolojisi Facebook için devrim niteliğinde: Evren içinde evren

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık