Sosyal Medya Dolandırıcılarına Şok Operasyon: 17,5 Milyon TL'yi Çaldılar!

Sosyal medya üzerinden sahte reklamlarla vatandaşların kimlik ve banka bilgilerini çalarak 17,5 milyon TL dolandıran 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 8’i tutuklandı, operasyonun detayları merak konusu.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dijital dolandırıcılık yapan bir çeteye yönelik 5 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Şüphelilerin, sosyal medya platformlarında "sıfır faizli kredi", "ucuz ürün satışı" ve "ucuz otel/villa rezervasyonu" gibi cazip reklamlarla 272 vatandaşı dolandırarak toplamda 17 milyon 500 bin TL'yi ele geçirdiği tespit edildi.

DOLANDIRICILIKTA KRİPTO PARA KULLANIMI

Operasyon sırasında ele geçirilen bilgilere göre, dolandırıcılıkla elde edilen paraların kripto para sistemlerine aktarılması yoluyla aklanmaya çalışıldığı belirlendi. Afyonkarahisar merkezli gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun illerinde de yapıldı. Toplamda 20 şüpheli gözaltına alındı.

GÖZALTI VE TUTUKLAMA SÜRECİ

Gözaltına alınan 20 şüpheli, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Sorgu sonrası 4 kişi serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 16 kişiden 8'i tutuklandı. Diğer 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇETENİN YÖNTEMLERİ VE ELE GEÇİRİLEN BELGELER

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, şüphelilere ait çok sayıda dijital materyal ile başka şahıslara ait banka ve kredi kartı bilgileri, kimlik bilgileri, öz çekim fotoğrafları ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifreleri bulundu. Bu bulgular, dolandırıcılık çetesinin ne denli kapsamlı bir şekilde çalıştığını gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.