Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu

Rusya'da yazdığı yaşam tarzı blog yazılarıyla ünlenen 43 yaşındaki sosyal meda fenomeni Maxim Lyutyi, 1 aylık bebeğini gerekli gıda yerine yalnızca "güneş ışığı" ile besleyerek ölümüne neden olduğunu itiraf etti.

Çıkarıldığı Rus mahkemesinde konuşan fenomen, oğlu Kosmos'un Süpermen gibi olmasını istediğini söyledi. 

Krasnodar'da doktora götürülen bebeğin, "zatürre" ve "aşırı zayıflıktan" yaşamını kaybettiği açıklandı. Tutuklanan Lyutyi, "kasıtlı olarak ağır bedensel zarar verme" suçundan sekiz yıldan fazla hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Bebeğin annesi Oksana Mironova şöyle konuştu: "Maxim izin vermediği için hastaneye gidememiş, doğumu da evde gerçekleştirmiştim. Bebeği, vücudun ruhsal enerjisi üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylediği vegan bir diyete soktu. "Breatharianism" olarak bilinen daha aşırı bir versiyon, yalnızca güneş ışığıyla hayatta kalmanın mümkün olduğunu savunuyor. Güneşin bebeği beslediğine inanıyordu. Gizlice bebeği emzirmeye çalışıyordum fakat Maxim'den çok korkuyordum. Ona anne sütü veremedim." 

Mirror'ın haberine göre bir kaynak, Maxim'in "çocuk üzerinde deney yapmak, onu tamamen güneşle beslemek ve takipçilerine bu şekilde de hayatta kalınabileceğinin reklamını yapmak" istediğini bildirdi.

Maxim'in daha önce geleneksel tıbbı reddettiği ve bebeği güçlendirmek için soğuk suya daldırdığı da açıklandı. 

Mironova'nın annesi Galina, "Her şeyi hissettim ve kızıma Maxim'in deli olduğunu söyledim fakat o beni dinlemedi. Oksana orada kobay gibi yaşadı. Her defasında bana karşı soğuklaştı. Onun kölesi gibiydi. Sonradan çok kez ayrılmaya çalıştı fakat yapamadı. Oğlunu yalnız güneşle beslenen biri olarak yetiştirmeye çalışıyordu" dedi. 

Sağlık görevlileri 3,5 kiloluk bebeğin öldüğünü açıkladı, peşinden Maxim ve Mironova tutuklandı. Savcılar çiftin 8 yıl hapsini istiyor. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor
Kilo sorunu ertesi gün haplarını etkisiz hale getirebilir mi? Uzmanlar uyardı!
Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti