Sosyal Medya Fenomenleri Hakim Karşısında: 44 Yıl Hapis İsteniyor!

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan, kara para aklama ve suç örgütüne üye olma suçlamalarıyla bugün Küçükçekmece Adliyesi'nde yeniden hakim karşısına çıkıyor. İkilinin yargılandığı dava, daha önce mahkeme tarafınca verilen ara karara bağlanarak ertelenmişti.

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan, kara para aklama ve suç örgütüne üye olma suçlamalarıyla Küçükçekmece Adliyesi'nde tekrar hakim karşısına çıkıyor. İkilinin yargılandığı dava, daha önce ara kararla ertelenmişti. Duruşmada, Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan içinse 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, Candan kardeşlerin yanı sıra suç örgütü liderleri Onur Apaydın ve İlker Oflu da dahil olmak üzere toplam 21 sanık bulunuyor. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, bu suç örgütünün dolandırıcılık ve tefecilikle gelir sağladığı, 'Sazan Sarmalı' adı verilen dolandırıcılık yöntemiyle suç işlediği belirtiliyor.

İddianameye göre Bahar Candan örgüt içinde daha aktif bir rol üstlenirken, Nihal Candan’ın adli kontrol şartıyla tahliye edildiği ifade ediliyor. Duruşma sonrasında mahkeme, tutuklu sanık Ayhan Güldan'ın tahliyesine karar vermiş, dava 11 Eylül Çarşamba gününe ertelenmişti. Diğer sanıklar hakkında da farklı suçlamalarla çeşitli hapis cezaları talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.