Sosyal medya fenomenlerine yakın takip devam ediyor!

Sosyal medya üzerinden gelir elde edenlerin vergi durumu yakından takip ediliyor. Son beş yılda yapılan satışlar 1 trilyon lirayı aştı. Vergi uyumunu sağlamak adına önlemler alınıyor.

Sosyal medya üzerinden gelir elde edenlerin elektronik ödemeleri, reklam gelirleri ve e-ticaret kazançları yakından takip ediliyor. Son beş yıl içinde, sosyal medya aracılığıyla yapılan mal ve hizmet satışlarının toplam tutarı yaklaşık 1 trilyon lira seviyesine ulaştı.

Bu süreçte, mükellefiyeti olmayan ve sosyal medya üzerinden ticaret yapan yaklaşık 100 bin kişi tespit edildi. Gelirlerini beyan etmeyen veya eksik beyanda bulunan kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacak.

Gelirlerini beyan etmeyenler veya eksik beyanda bulunanlar, öncelikle uyarılacak ve beyannamelerini vermesi istenecek. Ancak bu uyarıya rağmen beyanname vermeyenler veya eksik beyanda bulunanlar için vergi ziyaı cezası uygulanacak. Tahakkuk eden gelir vergisine ek olarak yüzde 20 oranında vergi ziyaı cezası kesilecek.

Vergi ziyaı cezasının uygulanmasına rağmen hala beyanname vermeyen kişilerin durumu daha da ciddi bir hal alacak. Bu durumda vergi incelemesi başlatılacak ve ilgili kişilerin gelirlerinin doğru şekilde beyan edilip edilmediği detaylı bir şekilde incelenecek.

Bu adımların, sosyal medya üzerinden gelir elde edenlerin vergiye uyumunu sağlamak ve vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla atıldığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı
Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi
Schengen vizesine 10 yılda 511,4 milyon Euro harcandı
Kur sanki buradan yukarı gitmeyecekmiş gibi görünüyor
Ekonomist açıkladı: TCMB faiz artırırsa dolar 25 TL’ye gerileyebilir!