Sosyal medya linci, bir kadını intihara sürükledi

İtalya'da, Tiziana Cantone'nin isimli kadının, cinsel ilişki sırasında çekilen videosunun internette yayılmasının ardından intihar etti.SoL'da yer alan habere göre, 31 yaşındaki Cantone Salı günü intihar etmiş, intiharının...

İtalya'da, Tiziana Cantone'nin isimli kadının, cinsel ilişki sırasında çekilen videosunun internette yayılmasının ardından intihar etti.

SoL'da yer alan habere göre, 31 yaşındaki Cantone Salı günü intihar etmiş, intiharının haber olmasının ardından sosyal medyada hakaret ve tacizlere maruz kalmıştı. 

Cantone, internete yüklenen video görüntülerinin yayılmasını durdurmak için yaklaşık bir yıldır mücadele ediyordu. Genç kadının mahkeme süreci devam ederken, yalnızca sanal mecrada değil pekçok haber sitesinde de görüntüleri yayınlandı.

Bazı gazetelerde Cantone hakkında suçlayıcı yorumlar yer aldı, bir gazete görüntülerin "müstakbel bir porno yıldızının reklam çalışması" olarak nitelendi.

Cantone'nin ölümünün ardından, genç kadının yaşadığı istismar ve linçten kurtulmak için kimlik ve şehir değiştirmeyi denediği, bir kaç kez de intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Mahkeme kararıyla videoların kaldırılması için aylar sonra "unutulma hakkı" elde eden Tiziana Cantone, davayı kazanmasına karşın 20 bin euro'luk mahkeme masrafını ödemeye mahkum edildi. 

Cantone'nin annesi, bu kararın da kızını intihara iten sebepler arasında olabileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!