Sosyal medya o ülkede 16 yaş altındakilere yasaklanıyor!

Bazı ülkelerde, 16 yaş altındaki bireylerin sosyal medya platformlarına üye olmasının ve kullanmasının yasaklanmasıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. İşte detaylar...

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, 16 yaşından küçüklerin sosyal medya platformlarını kullanmasının yasaklanması gerektiğini savundu.

"SOSYAL MEDYANIN YIKICI ETKİLERİ VAR"

Anthony Albanese, Nova FM radyosunda yaptığı açıklamada, sosyal medyanın olumsuz etkilerine vurgu yaparak, 16 yaş altı çocukların sosyal medya hesaplarına kaydolmasının yasaklanmasını desteklediğini belirtti. Gençlerin internet kullanımının ruh sağlığına zarar verebileceğini düşündüğünü ifade eden Albanese, gençlerin daha çok spor yapmalarını, birbirleriyle doğrudan iletişim kurmalarını ve internet ortamında daha az zaman geçirmelerini teşvik ettiklerini söyledi.

"SOSYAL MEDYAYA KISITLAMA GEREKİYOR"

Anthony Albanese, sosyal medyadaki kötü niyetli yorumların çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirterek, bu durumu önlemenin yollarından birinin sosyal medya platformlarına kısıtlamalar getirmek olduğunu ifade etti. Kendisinin sosyal medyadaki yorumlara bakmadığını ve bu yüzden sabah evden çıkmakta zorlanabileceğini söyleyen Albanese, insanların anonim olarak çok kötü şeyler söyleyebildiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.