"Sosyal Medya Yasaklansın mı?" anketinde flaş sonuç: En çok hangi partinin seçmeni yasak istiyor?

Türkiye'nin son dönemde Instagram'a getirilen kısa süreli erişim engeli sonrası ana gündem maddelerinden biri sosyal medya yasakları. MetroPOLL Araştırma da vatandaşın ne düşündüğünü araştırdı. Ankete göre, Türkiye'nin yüzde 53'ü sosyal medyanın yasaklanmasını istemiyor

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Özer Sencar, X hesabından yaptıkları son anketin sonuçlarını paylaştı. Bu anket, sosyal medya yasakları konusunu ele aldı. 10-17 Ağustos tarihleri arasında 28 ilde toplam 1500 kişiye "Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının yasaklanmasını doğru buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 42,6'sı sosyal medya yasaklarına onay verirken, yüzde 53,0'ü bu fikri reddetti. Ankete katılanların yüzde 4,4'lük kısmı ise bu konuda bir görüş bildirmedi.

Anket sonuçları, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy verilen partilere göre değerlendirildiğinde, sosyal medyanın yasaklanmasını en çok destekleyen seçmen grubunun yüzde 62,7 ile AKP seçmenleri olduğu görüldü. Sosyal medya yasaklarını en az destekleyen ise yüzde 72,7 ile İYİ Parti seçmenleri oldu. Bu da sosyal medya yasaklarına ilişkin partilere göre tutumların ne denli farklılık gösterdiğini ortaya koyuyor.

İşte partilere göre anket sonucu:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.