Sosyal Medyada Atatürk ve Erdoğan’a Hakaret: Şahıs Gözaltına Alındı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden Atatürk ve Erdoğan’a hakaret eden 20 yaşındaki M.H.Y.'nin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan, kin ve nefret tohumları ekmeye çalışanlara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

HAKARET VE PROPAGANDA İDDİALARI

Yerlikaya, açıklamasında, "Sosyal medya hesabı üstünden paylaşım yapan bir şahsın, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, devletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hakaret ettiği belirlenmiştir." ifadelerini kullandı. Bu şahsın, bölücü terör örgütü (BTÖ) propagandası da yaptığı vurgulandı.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, 20 yaşındaki M.H.Y. isimli şüpheli, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilerek Bahçelievler'de yakalandı. Şahsın dijital materyallerine el konulduğu bildirildi.

KİN VE NEFRET TOHUMLARINA GEÇİT YOK

Yerlikaya, halk arasında kin ve nefret tohumları ekmeye çalışanlara karşı kararlı olduklarını belirterek, "Siber dünyada zehrini akıtan bu siber zorbaları tek tek yakalayacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.