Sosyal Medyada Gündem Olan Olayda Kadın Hakkında 20 Yıl Hapis İstendi!

Bolu'da bir kadının 12 yaşındaki çocuğu ezmesi sonrası başlayan dava süreci, mahkeme önünde sürüyor. G.M.U. hakkında 20 yıl hapis cezası talep ediliyor. Haberin detayları...

Bolu'nun Gerede ilçesinde, 11 Ağustos'ta meydana gelen olayda, G.M.U. isimli kadın, Belkıs Sabancı Sokak üzerinde bisiklet süren 12 yaşındaki S.E.Y.'yi otomobiliyle ezdi. G.M.U., göz göre göre çocuğun üstüne aracı sürdü. Çocuk, aracın altında kalırken, yanındaki arkadaşı kıl payı kurtuldu. Korku içinde kalan arkadaş, S.E.Y.'yi kurtarmak için sağa sola koşarken, 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası sağlık ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

SAĞLIK DURUMU İYI


Otomobilin altından çıkarılan S.E.Y., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Çocuğun vücudunda kırıklar olduğu ancak sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. S.E.Y.'nin, G.M.U.'nun oğlu ile arkadaş olduğu ve çocuklar arasında bir kavga yaşandığı öğrenildi. Kadının bu sebeple olayı gerçekleştirdiği ifade edildi.

TEPKILERIN ARDINDAN TUTUKLAMA


Olayın ardından G.M.U., gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası aldı. Ancak sosyal medyada gündem olan kan donduran görüntüler nedeniyle, ev hapsi cezası tutukluluğa çevrildi ve G.M.U. cezaevine gönderildi.

KAZA MI, KASIT MI?


Savcılıkta verdiği ifadede G.M.U., olayı bilerek yapmadığını belirtti. "Yolda E.Y. ve arkadaşını gördüm. Uyarmak için yanlarına doğru sürdüm. Ancak çocuklar hareket edince nasıl olduğunu anlamadım. Çocuğa çarptıktan sonra hemen durdum. Bilerek, isteyerek yapmadım. Tamamen kaza ile oldu" dedi.

İDDIANAME HAZIRLANDI


Gerede Cumhuriyet Savcılığı, G.M.U. hakkında "Kendini savunamayacak durumdaki çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.