Sosyal medyadan uyuşturucu satışı: Kod adı 'Metin Amca'

Türkiye'de özellikle son dönemde uyuşturucu madde kullanımı günden güne artıyor. Türkiye, Avrupa genelinde metamfetamine bağlı ölümlerde ilk sıralarda yer alıyor.

Sosyal medya platformu Telegram’da “Metin Amca”, “Methe abi” adıyla kurulmuş birçok gruplardan uyuşturucu madde siparişi verilebildiği ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2023 uyuşturucu raporunda da benzer bir tablo var. Geçen yıl ele geçirilen metamfetamin miktarında bir önceki yıla göre ortalama 3 kat artış gerçekleşti.  Artışın sebebi ise uyuşturucu maddeye erişimin çok kolay olması.

HalkTv'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; Telegram’da “Metin Amca”, “Methe abi” adıyla kurulmuş birçok grup var. Binlerce kullanıcının girdiği bu gruplarda herkes istediği maddeyi yazıyor, satıcıyla konuşuyor ve Türkiye’nin her yerinde bu maddelere ulaşabiliyor.

Grupların her gün biri kapanıp diğer açılıyor. “Amca” denilen madde metamfetamin. “Line” adıyla kokain, “Mari” adıyla esrar da satılıyor. “Online” demekse satışa hazır anlamına geliyor.

Ayrıca Telegram gruplarında ekran görüntüsü veya videosu almak ise yasak.

Eve teslimat bile var

Grupta yazan uyuşturucu satıcılarıyla özelden konuşuyorsunuz. Fiyatta anlaşırsanız evinize kadar kurye gibi gelip kapıdan teslimat bile yapılıyor.

Çoğu satıcı ise metrobüs durakları, meydanlar gibi açık yerleri tercih ediyor, mobil şekilde çalışıyor. 500 liraya esrara, 1-2 bin liraya kokaine, 300-400 liraya methe ulaşmam mümkün oluyor.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!