Sosyal mesafe hiçe sayıldı! Markete akın ettiler!

Avcılar'da koronavirüs tedbirleri sebebi öne sürülerek semt pazarı kurulmadı. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar marketlerde yığılmalara neden oldu.Avcılar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun ‘Sosyal mesafe’ kuralı korunamadığı...

Avcılar'da koronavirüs tedbirleri sebebi öne sürülerek semt pazarı kurulmadı. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar marketlerde yığılmalara neden oldu.

Avcılar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun ‘Sosyal mesafe’ kuralı korunamadığı gerekçesiylek semt pazarını geçici olarak Ambarlı Mahallesi’ndeki kapalı alana taşıma sonucuna pazarcıların uymaması sonucu 2 hafta Çarşamba pazarı kurulamadı. Sokağa çıkma kısıtlamalarından derhal ilkin bu mahallede pazar açılmaması sebebiyle marketlerde büyük yığılma oldu, sokak aralarında korsan mini pazarlar açıldı.

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nde kurulan semt pazarının koronavirüs salgını sebebiyle Ambarlı’daki kapalı semt pazarına geçici olarak taşınması kararlaştırılmıştı. Çarşamba pazarında tezgah açan esnaf, burasının 3 yıl ilkin referandum ile kaldırılmaya çalışıldığını, şimdi de salgın sebebiyle ile başka yere taşınmak istendiğini savunarak normalleşme sürecine kadar tezgah açmayacaklarını bildirdi. Geçen hafta 4, bu hafta 3 gün için duyuru edilen sokağa çıkma kısıtlamalarından hemen önce semt pazarının Merkez Mahallesi’nde açılmaması üstüne marketlerde büyük yığılma görülürken, ‘Sosyal mesafe’ kuralı ve el ile ürün seçme yasağı hiçe sayıldı. Ek olarak bazı kişilerin kamyonetleri ile getirdikleri kasalar dolusu sebzeyi sokak aralarında park eden araçların içinde boş buldukları yere bırakarak ‘Mini korsan pazarlar’ oluşturduğu görüldü. Ramazan ayı ve sokağa çıkma kısıtlaması öncesi sebzelerini evlerinin yanına gelen satıcıların kasalarından el ile seçenler semt pazarının kurulmamasından yakındı.

Pazarcılar odası yetkilileri Avcılar'da çarşamba gününe kadarki son 10 gün içinde 14 pazardan yalnız 5'inin açıldığı ilçede halkın marketlere mahkum edildiğini, Çarşamba pazarının kalıcı olarak Ambarlı Mahallesi'ne taşınmak istendiğini öne sürdü. Avcılar Belediyesi, ilçedeki pazarlar için bugünden itibaren yeni düzenlemeler yapıldığını sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle birçok mahalledeki semt pazarları günlerinin değiştirildiğini deklare etti. Ek olarak ihbarların değerlendirildiği marketlerdeki fiyat ve belirlenen satış kurallarına aykırı satışlar ve ve sokakta korsan satış yapılmasının önüne geçilmesine çalışmış olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!