Sosyalist başkan kent merkezine arabayla girmeyi yasaklıyor!

İspanya’nın başkenti Madrid’in Belediyesi, ciddi sorunlara yol açan hava kirliliğine çare olmak için kentin merkezinden geçen ve en işlek caddesi olan Gran Via’yı bireysel taşıtlara kapatmayı planlıyor. Kentin belediye başkanı...

İspanya’nın başkenti Madrid’in Belediyesi, ciddi sorunlara yol açan hava kirliliğine çare olmak için kentin merkezinden geçen ve en işlek caddesi olan Gran Via’yı bireysel taşıtlara kapatmayı planlıyor. Kentin belediye başkanı Manuela Carmena katıldığı bir radyo programında, 2019’da görevinden ayrılmadan önce caddeyi bireysel taşıtlara kapatacaklarını söyledi.

Carmena, Birleşik Sol, Podemos ve diğer sol-sosyalist partilerin oluşturduğu ''Ahora Madrid’ ittifakı ile 2015 yılında göreve geldi. Asıl mesleği yargıçlık olan Carmena, İspanyol Komünist Partisi (PCE) geleneğinden geliyor.

1981 yılında  PCE’den ayrılan ve yıllarca yargıçlık yapmış olan Carmena, Bask ayrılıkçı örgüt ETA üyeliği iddiaları ile cezaevinde bulunan tutsakların telefonda Baskça konuşabilmeleri gibi hakları almaları gibi bir çok kampanyaya destek vermesi ile biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'ye İnsani Yardım İçin ABD'nin İskele İnşası Yarı Yolda
ABD Üniversitelerinden Gazze'ye Dayanışma: Filistin'e Destek Gösterileri Sürüyor
Netanyahu, UCM'den Muhtemel Tutuklama Kararını Engellemek İçin Ailelerden Destek İstiyor
Fransa'da 1 Mayıs Gösterilerinde Çatışmalar: En Az 15 Polis Yaralandı
Kolombiya Devlet Başkanı İsrail'e Sert Tepki: Diplomatik İlişkileri Kesti