Southport Saldırısı Sonrası İngiltere'de Irkçılık Karşıtı Gösteriler Patlak Verdi

İngiltere'nin Southport kasabasında üç kız çocuğunun bıçaklı saldırıda öldürülmesinin ardından aşırı sağcı grupların gerçekleştirdiği şiddet eylemlerine karşı, Londra ve diğer şehirlerde yüzbinlerce kişi sokaklara çıkarak göçmen karşıtlarını protesto etti.

Geçtiğimiz hafta İngiltere'nin Southport kasabasında yaşanan bıçaklı saldırıda üç kız çocuğunun hayatını kaybetmesi, aşırı sağcı grupların sokaklarda şiddet eylemleri düzenlemesine yol açtı. Bu duruma tepki olarak, Londra ve diğer şehirlerde yüzbinlerce kişi, göçmen karşıtı protestoları protesto etmek için bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta İngiltere’nin Southport kasabasında meydana gelen bıçaklı saldırıda üç kız çocuğunun hayatını kaybetmesi sonrası aşırı sağcı gruplar sokaklarda şiddet eylemleri gerçekleştirdi. Bu duruma tepki olarak, Londra’da yüzbinlerce kişi göçmen karşıtlarının planladığı protestolara karşı bir araya geldi. Göstericiler, "Sokaklar bizim", "Mülteciler burada hoş karşılanır", "Irkçılar evine" ve "Irkçılığın sokaklarımızda yeri yok" sloganları attı. Ayrıca, "Aşırı sağı ez" yazılı pankartlar da taşındı. Olayların ardından hükümet, cezaevlerinde 500 bin kişilik ek yer açma kararı aldı.

IRKÇILIĞA KARŞI SOKAK DUVARI


Üç kız çocuğunun öldürülmesinin ardından İngiltere halkı, yanıltıcı bilgilerle provoke edilen "sığınmacı ve göçmen karşıtı" protestolara karşı sesini yükseltti. Irkçılık karşıtları, aşırı sağcıların düzenlediği eylemlere karşı sokakları doldurdu. "Irkçılığa yer yok", "Özgür Filistin" ve "Nefret burada hoş karşılanmadı" yazılı pankartlar taşındı.

İngiltere genelinde 100’den fazla aşırı sağcı şiddet eyleminin planlandığı saatlerde, binlerce ırkçılık karşıtı gösterici sokaklara çıkarak aşırı sağcıların sayısını geride bıraktı. Ülke genelinde düzenlenen karşıt gösterilerde, ırkçılık karşıtlarının sayıca çok daha fazla olduğu gözlemlendi. Londra’nın doğusundaki Walthamstow’da on binlerce ırkçılık karşıtı, "EDL (İngiliz Savunma Ligi) Walthamstow’a hoş gelmedi" ve "Nefret burada hoş karşılanmadı" gibi sloganlar attı.

Brighton’da, bir hukuk bürosunun önünde az sayıda aşırı sağcı toplanırken, karşıt göstericilerin sayısının fazla olması nedeniyle polis, gerginlik yaşanmaması için aşırı sağcıların etrafını çevreledi. Liverpool’da yüzlerce kişi, göçmen danışma merkezi hedef alınan bir kilisenin etrafında insan zinciri oluşturdu. Birmingham’da da toplanan yüzlerce gösterici, ırkçılık karşıtı ve Filistin’i destekleyen sloganlar attı. Bristol’de ise, büyük ölçüde barışçıl geçen bir protesto sırasında bir polis aracına tuğla atılması üzerine bir kişi gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.