Soykırım Savaşında Yeni Gelişmeler: Cami Yıkımları Devam Ediyor!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 814 camiyi yok ettiğini ve bu yıkımların maliyetinin 350 milyon doları bulduğunu duyurdu. Bakanlık, bu yıkımların yanında, çok sayıda mezar ve dini yapının da hedef alındığını vurguladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun sistematik olarak gerçekleştirdiği saldırılara dair çarpıcı veriler paylaşıldı. Açıklamada, "İşgal ordusu sistematik ve bilinçli bir şekilde bin 245 caminin 814'ünü yani yüzde 79'unu yıktı, 148 cami ve 3 kilise zarar gördü, 60 mezarlıktan 19'unu hedef aldı" ifadelerine yer verildi.

YIKIMLARIN MALIYETİ 350 MİLYON DOLAR

Söz konusu yıkımların maliyetinin 350 milyon dolar olduğu vurgulanan açıklamada, İsrail ordusunun birçok mezardan ceset kaçırdığına dikkat çekildi. "Soykırım savaşı sırasında, işgal ordusu mezarları alt üst etti, binlerce şehidin cesedine vahşice, barbarca saygısızlık yaptı veya çaldı" denildi.

Açıklamada ayrıca, bakanlığın 238 görevlisinin İsrail ordusunca öldürüldüğü, 19’unun alıkonulduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail ordusunun bakanlığa ait idari ve eğitim amaçlı kullanılan 11 merkezini de yıktığı kaydedildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Bakanlığın, İsrail’in Gazze Şeridi’nde mabetlere yönelik saldırılarını şiddetle kınadığı ve uluslararası topluma, İsrail’in soykırım savaşını durdurması için harekete geçme çağrısında bulunduğu belirtildi.

ÇATIŞMALARIN GÖLGESİNDEKİ SAYILAR

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik devamlı ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırı sonrasında İsrail, 1.200 İsraillinin öldüğünü ve 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 41.825 Filistinli hayatını kaybetti; bunların 17 bini çocuk, 11.378’i ise kadın. Sivil altyapı da ciddi şekilde tahrip edildi.

İsrail ordusu, saldırıların başladığı tarihten bu yana 724 askerinin öldüğünü ve 4.448 askerinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca, çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 741 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.