Soykırım Uyarısı: Ömer Çelik'ten İsrail'e Sert Mesaj!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze, Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarının bölgesel savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. Çelik, uluslararası düzenin tehdit altında olduğunu belirtirken, soykırım durdurulmazsa savaş riskinin kaçınılmaz olacağını vurguladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Lübnan, Gazze ve Suriye’ye yönelik saldırılarının bölgesel savaşa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST alanında konuşan Çelik, İsrail’in "soykırım siyasetinin bir parçası olarak" diğer ülkeleri de çatışmaya çekme amacında olduğunu belirtti.

İNSANLIĞA YÖNELİK SALDIRILAR

Çelik, Gazze’de yaşananların insanlığa yönelik bir saldırı olduğunu ifade ederek, "Bütün uluslararası düzen tehdit altındadır. Gelinen noktada soykırım hükümetinin BM Genel Sekreterini istenmeyen adam ilan etmesi, uluslararası düzene açtığı bir savaştır" dedi. Çelik, eğer soykırım durdurulmazsa bölgesel savaş riskinin kaçınılmaz olabileceğini vurguladı.

TÜRKİYE’NİN TUTUMU

AKP Sözcüsü, Türkiye’nin bu durumu asla kabul etmeyeceğini ve uluslararası toplumun, bu duruma karşı duyarsız kalmaması gerektiğini dile getirdi. Bölgedeki gerilimlerin düşürülmesi için diplomatik yolların bir an önce devreye sokulması gerektiğini savundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.