Soylu sel bölgesinde son durumu açıkladı: Bu tedbir alınmamış olsaydı daha büyük maliyetlerle karşı karşıya ka

Bartın'da yaşanan sel felaketinin sonrasında dün gece saatlerinde kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün sel bölgesinde yaptığı incelemelerin sonrasında Afet Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meteoroloji'nin uyarısının ardından vatandaşların ve kamunun gerekli tedbirleri aldığını belirterek, "Bu kadar yoğun bir yağışta eğer bu tedbir daha önceden alınmamış olsaydı, Allah korusun daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalınabilirdi" dedi.

Soylu, Batı Karadeniz Bölgesindeki sel felaketindeki son durumu açıkladı:

Burada sel afeti oluşmadan önce gerek meteorolojimiz, ortaya koyduğu kırmızı ve turuncu uyarıların hemen akabinde valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, hep birlikte bir duyarlılık ortaya koydular. AFAD'ımızın erken uyarı sistemi olarak nitelendirdiği hücresel mesaj olarak ve bir uyarı mesajı olarak ilgili bölgelere iletildi. Böylece vatandaşlarımız da kendi tedbirlerini almaya, kamu da kendi tedbirini almaya başladı. Bu kadar yoğun bir yağışta eğer bu tedbir daha önceden alınmamış olsaydı Allah korusun daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalınabilirdi. Buralar sel bölgesi ama Türkiye de afet bölgesi. Biz depremle selle, aynı zamanda çığ ile ve birçok afet türü ile karşı karşıya Türkiye'de kalabiliyoruz. Bizim bu konuda aldığımız tedbirler var. İllerimizde il risk azaltma planları hazırladık. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'