Soylu'dan "Emniyet müdürü, Soylu'nun oğlu karşısında önünü ilikliyor" diyen Samsunspor Baş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Emniyet müdürü, Soylu'nun oğlu karşısında önünü ilikliyor" diyen Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Adana Demirspor maçı sonrası sert açıklamalarda bulundu. Yıldırım, sezon sonuna bir hafta kala liderliği paylaştıkları Adana Demirspor'un stadyumuna seyirci alması konusunda tepki gösterdi.

"Emniyet müdürü, Soylu'nun oğlu karşısında önünü ilikliyor"

Yıldırım, "Bizim şampiyon olmamız istenmedi, engellendi" dediği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Benim taraftarımı polis stada sokmuyor. Polise ‘Başka takımın taraftarları neden giriyor’ dedim. ‘Süleyman Soylu'nun oğlu dediler. Emniyet Müdürü, Soylu’nun oğlunun karşısında önünü ilikliyor.

Süleyman Soylu suç duyurusunda bulundu

Bu açıklamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ailesine ve emniyet teşkilatına hakaret ettiği gerekçesiyle Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Samsunspor Başkanı özür diledi

Yüksel Yıldırım, Soylu'nun suç duyurusunda bulunmasının ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek kulübün sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Yıldırım tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Samsunspor olarak şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz TFF 1. Lig’de pandemi yasaklarına rağmen rakip takımların seyircili bir şekilde müsabakalara çıkmasına karşılık, Samsunsporumuzun müsabakalarına hiçbir şekilde seyirci alamayışımızın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşamaktayız. 30 Nisan 2021 tarihinde ani olarak katıldığım canlı yayında taraftarlarımızın maçlara gelememesinin üzüntüsü ve heyecanıyla basın mensuplarının sorduğu, "Maçlarımıza niçin rakip takımlar gibi seyirci alamıyoruz" sorusu üzerine, diğer takımların oynadıkları müsabakalarda Sayın İçişleri Bakanımızın adının kullanılarak müsamaha gösterildiği hatta Adana Demirspor Kulübü Başkanının, Sayın İçişleri Bakanımızın manevi oğlu gibi görüldüğü, bu yüzden de yetkililerin bu hususlara göz yummuş olabileceği duyumlarını aldığımı belirterek, yanlış anlaşıldım.

 

Pandemi yasakları sürecinde seyirci konusundaki olumsuzlukların önlenmesi amacıyla TFF’nin stadyumlara seyirci alınmaması konusunda yetkili mercilere yapmış olduğu yazılı tebligatlara rağmen bazı illerde gerekli önlemlerin alınmamış olması bizleri taraftarımız önünde zor duruma düşürmüştür. Benim amacım ve açıklamalarım Samsun ilimizde kurallara uyup da bazı illerde uyulmaması sonucu yaşadığımız mağduriyeti gündeme getirmek için yapılmıştır.

 

Bütün ömrü terörle mücadele içinde geçen, ülkemizin birlik ve beraberliği adına gecesini gündüzüne katan Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirlerine sunarım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımı Paris 2024 için 7 Sporcuyla Kota Aldı!
Galatasaray'ın Başarısının Sırrı: Okan Buruk'un Yenilikçi Oyun Taktiği
Genç Yetenek Lando Norris, Miami Grand Prix'inde Zafer Kazandı
Yunusemre Belediyesi Yağlı Güreş Takımı'ndan Melih Özdemir Altın Madalya Kazandı
Beşiktaş, İtalya'ya yöneliyor: Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino hedefte