Soylu’nun gazeteci Sevilay Yılman hakkındaki suç duyurusu yargıtaydan döndü

Gazeteci Sevilay Yaman’ın Sedat Peker’in açıklamalarına dair kaleme aldığı yazılarının ardından İçişleri Bakanı Soylu’nun hedefi olmuştu. Soylu’nun Yılman’a açtığı ‘hakaret ve iftira’ davası takipsizlikle sonuçlandırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yılman’ın yazılarını ifade özgürdü kapsamında değerlendirerek, hakaret suçu oluşturmadığına karar verdi. Yılman’ın organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarına atıf yaparak kaleme aldığı yazılarında hakaret ve iftira unsurlarının bulunmadığının anlatıldığı kararda, söz konusu açıklamaların kamuoyu tarafından yakından takip edildiğine dikkat çekildi. Kararda, Yılman’ın Soylu hakkında doğrudan kullandığı bir ifade olmadığı vurgulanarak, yazılar için,“Müştekinin İçişleri Bakanı olması nedeniyle haberin kamuoyu tarafından yakından takip edildiği, Yılman’ın da yazı içeriğinde bu duruma değindiği, kullanılan dilin haberin niteliği gereği sert, tahrik edici, şaşırtıcı ve çarpıcı olduğu ve lakin ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı, hakaret suçundan kovuşturma yapılamayacağı anlaşılmıştır” denildi.

Kararda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin “İfade Özgürlüğü” başlıklı 10. maddesine atıfta bulunularak “Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir. Bu hak, kanaat özgürlüğü ile kamu otoritelerinin müdahalesi ve ülke sınırları söz konusu olmaksızın haber veya fikir alma ve verme özgürlüğünü de içerir” denildi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27 Mayıs 2021 tarihinde yayımlanan”Şu Peker meselesi” ve 11 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan “Pandora” başlıklı yazıları nedeniyle Habertürk yazarı Sevilay Yılman’a “Kamu görevlisine hakaret ve iftira” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, Yılman’ın “Asli görevi suç ve suçlularla mücadele etmek olan İçişleri Bakanı ve ilgili kamu görevlileri hakkında sistematik bir şekilde kişilik haklarına saldırı kastıyla iftira, hakaret, yalan ve şaibe oluşturma amacıyla hareket ettiği” öne sürüldü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteoroloji'den İzmir için açıklama!: 1 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
Reynmen, Sevgilisine Evlilik Teklifi Etti! Evleniyor!
Şükrü Deviren Mal Varlığını duyurdu
Tatil günü için sağanak uyarısı geldi: Etkisi artacak
İstanbul Barosu 1 Mayıs hakkında açıklama yaptı!: İşte detaylar