Soyuz MS-25 Fırlatması Beklenmedik Sorunlarla İptal Edildi!

Kazakistan'daki Baykonur Kozmodromu'ndan planlanan Soyuz MS-25 fırlatması, beklenmedik elektrik sorunu nedeniyle iptal edildi. NASA ve Roscosmos, mürettebatın güvende olduğunu belirtti. Yeni fırlatma tarihi belirleniyor.

Kazakistan'daki Baykonur Kozmodromu'ndan Uluslararası Uzay İstasyonu'na yönelik planlanan Rusya'nın Soyuz MS-25 fırlatması, beklenmedik bir elektrik sorunu nedeniyle perşembe sabahı iptal edildi, ancak mürettebatın güvenliği sağlandı ve yeni bir fırlatma tarihi için çalışmalar devam ediyor.

Kazakistan'ın Baykonur Kozmodromu'ndan Uluslararası Uzay İstasyonu'na planlanan Rusya'nın "Roscosmos Soyuz MS-25" uzay aracının fırlatması, beklenmedik bir aksaklık sebebiyle perşembe sabahı son anda iptal edildi. NASA ve Roscosmos yetkilileri, mürettebatın güvende olduğunu belirtti. Fırlatma işlemi, planlanan zamanda gerçekleşmedi ve mürettebat hala yer yüzüne inmiş değil. NASA ve Roscosmos ekipleri, fırlatmanın neden başarısız olduğunu belirlemek için çalışıyor. Bir sonraki fırlatma girişimi cumartesi sabahı planlanıyor, ama bu, teknik sorunların çözülmesine bağlı. Fırlatma işlemi, Soyuz roketinin motorlarının çalışmaması sebebiyle beklenmedik bir şekilde iptal edildi. NASA'nın verdiği bilgiye göre, yer destek ekipmanı, roketin elektrik sisteminde düşük voltaj tespit etti ve bu durum iptale neden oldu. Mürettebatın güvenliği için yakıt ikmali durduruldu ve güvenlik prosedürleri uygulandı. Cumartesi günü planlanan fırlatma, Roscosmos ve NASA'nın teknik incelemesinin tamamlanmasına bağlı olacak. İptal sebebinin belirlenmesi ve probleminin çözülmesi bekleniyor. Mürettebat, uzay istasyonuna ulaşmak için sabırsızlanırken, mühendisler problemi hızlıca çözmek için çalışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı
İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı