Sözcü çalışanları hangi suçu işledi, karar verin!

19 Mayıs’ta Sözcü gazetesine yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan Mediha Olgun, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli bugün Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.Gözaltındaki Sözcü çalışanlarının savcılık ifade işlemleri...

19 Mayıs’ta Sözcü gazetesine yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan Mediha Olgun, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli bugün Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi.

Gözaltındaki Sözcü çalışanlarının savcılık ifade işlemleri tamamlanmasının ardından Savcı Sözcü çalışanlarını tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme duruşmanın ardından Mediha Olgun ve Gökmen Ulu hakkında tutuklama kararı verirken Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.

Avukat Celal Ülgen ise savcılığın tutuklama talebine gerekçe olarak ileri sürdüğü iddialarını sosyal medya hesabından açıkladı. 3 maddeyle gerekçelerini sıralayan savcılığın gazetecilere, "örgüt içerisindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasını yöneltirken bir diğer gerekçesinde de "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasını yöneltmesi dikkat çekti.

Avukat Celal Ülgen de bu çelişkiye dikkat çekerek, "Sözcü çalışanları hangi suçu işlemiş karar verin 1 ile 2 ve de 1 ile 3 çelişmiyor mu? İnsaf!" ifadelerini paylaştı.

İşte o suçlama ve mahkeme kararı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!