Sözcü yazarı Murat Muratoğlu: İdamı getirmek yer mi?

"2001 krizi bunun yanında sığır çiftliğine kontenjandan girmiş tavuk gibi kalır”

Gazeteci Murat Muratoğlu, daha önce de aralıklarla tartışılan, en son Marmaris’teki orman yangının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği ardından Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin de desteklediği idam cezasının Türkiye ekonomisi üzerinde yaratacağı etkiyi değerlendirdi.

Muratoğlu, “Çok açık söylüyorum, idam gelsin şu an yaşadığımız krizi öpüp başımıza koyarız. Türkiye iki yıl içinde daha önce hiç yaşamadığı sefaletle tanışır… Hani 2001 krizini örnek gösteriyorlar ya, o bunun yanında sığır çiftliğine kontenjandan girmiş tavuk gibi kalır” yorumunu yaptı.

Muratoğlu gündeme getirdiği “Peki neden? Kime ne bizden?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“İdamın geri getirilmesiyle beraber Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal etmiş olur. Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyeliği sona erer. Konsey, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini korumak ve güçlendirmek için kurulmuş. Otellerin yıldız alması gibi, borç verme ve döndürme tercihi için bu durum olmazsa olmazlardan biri…

Türk bankalarına açılacak kredilere kısıtlama, şirketlerin kredi alması veya bono-tahvil ihraç etmesinin durdurulması anlamına gelir.

Bu anlattıklarım yanında ziyaret ve ticaret yasağı da masanın üzerine konulur. İdamı getireceksin sonra ülkeye turist bekleyeceksin. Çok beklersin! Sen de hiçbir yere gidemezsin. Hiçbir demokratik ülkenin devlet lideri Erdoğan ile görüşmeyi kabul etmez. Hepsini anlatıp sürprizi bozmak istemiyorum. Ancak şu kadarını söyleyeyim ülke yağlı urganı kemirecek hale gelir!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tekel bayileri, sigara grubunu boykot etti: Açıklama geldi
Emeklilere seyyanen zam yolda mı?
Uzman isim "48 saat kaldı" diyerek uyarıda ve gram altın için 'fırsat' çağrısında bulundu
Altın borcu olanlara sevindirici haber! İslam Memiş, alım zamanını belirleyerek tarih verdi
Dolar kuru dalgalanırken düşüş başladı!