Sözcü yazarı Necati Doğru: Koltuk kolik olamaz “Ben Kemal gidiyorum” diyecektir!

Doğru, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdiği bugünkü yazısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu bırakması gerektiği görüşünü ifade etti.

Seçim sonuçlarının birbirine yakın olduğunu ve iyi okunması gerektiğini belirten Doğru, “Türkiye'de halk, partilerden ve liderlerinden gelişmiş demokrasi ölçüleri arıyor. Gelişmiş demokrasilerde parti lideri yaptığı strateji ve kurduğu model tutmaz da seçimi kaybederse bir son konuşma yapıp ayrılıyor. Yerini halkı ikna edip inandıracak genç birine bırakıyor” diye yazdı.

“Kılıçdaroğlu! Seçimi kaybetti. Bahane arayamaz. Koltuk kolik olmaz” diyen Doğru, “Ben başarısız bir lider olduğum için değil, seçimde halkı ikna edemediğim için koltuğumdan ayrılıyorum, ben demokrasi davamızın neferi olarak çalışmaya devam edeceğim" demesi gerektiği görüşünü ifade etti. “Diyemezse... ‘Diktatör Adam- Otoriter Adam’ diye eleştirdiği liderden farkı kalmayacaktır” diyen Doğru, “Kılıçdaroğlu da gördü. İleri demokrasi gereği ‘koltuk kolik’ olmayacaktır; tahminime göre ‘Ben Kemal gidiyorum’ diyecektir” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

AK Parti’nin ‘önce Hukuk’ demeden değişmesi hayal
Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı
Hükümette “İçişleri” krizi, Bakana operasyon mu?
Aziz Yıldırım “Hakkımda soruşturma açacaklardı” cümlesini neden kurdu
Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti