Sözcü yazarı Rahmi Turan: Vermediğiniz canı alma hakkını size kim verdi?

AKP ve ortağı MHP, sokak hayvanlarının öldürülmesiyle ilgili tasarının kabul edilmesinde ısrarlı.

İktidarın kendi partisinin tarihine "kara leke" olarak geçecek yasa teklifi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda 18 saat tartışıldıktan sonra görüşmeler pazartesi gününe bırakıldı.

AKP ve ortağı MHP, sokak hayvanlarının öldürülmesiyle ilgili tasarının kabul edilmesinde ısrarlı.

Hani "Allah’ın verdiği canı Allah" alırdı?

Vermediğiniz canı alma hakkını size kim verdi?

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir "Bu cinayettir. Elinizi kana bulamayın" diye iktidar milletvekillerini uyardı. CHP Milletvekili Orhan Sarıbal "CHP’li belediyeler bu kanuna uymayacak" diye isyan etti.

Tasarıda "Öldürme" yerine "Ötanazi" ifadesi kullanılıyor.

Meclis, bu acımasız yasaya imza atarsa binlerce masum can yok olacak! Ayaklanan hayvanseverler AKP ve MHP’lileri "Çözümden ve vicdandan uzak, kan kokan bu yasa tasarısını reddetme cesaretini gösterin. Atacağınız imzalar sizlerin tarihe ‘ak mı, kara mı?’ geçeceğinizi gösterecek?" diye uyarıyor.

GÜNDOĞAN’DA ÖRNEK OLACAK BİR ÇALIŞMA

Bodrum Gündoğan’da Prof. Dr. Cavit Avcı’nın önderliğinde "Sokak hayvanlarının planlı-programlı kısırlaştırılması" için gönüllülerden oluşan bir grup kuruldu.

Sokak hayvanlarının öldürülmesi fikrine karşı oluşan grubun lideri Prof. Dr. Cavit Avcı şöyle diyor:

"Biz grup olarak 3 yıldır hayvanları kısırlaştırma çalışmalarını fedakârca sürdürüyoruz. Bu konuda Bodrum Belediyesi ve Veterinerlik Müdürlüğü ile de işbirliği içindeyiz. Gündoğan’da endişe boyutlarında köpek sorunu kalmadı. Başıboş köpeklerin hemen tamamı aşılı ve kısırlaştırılmış durumda... Kedi sorunu ise (yakalamak zor olduğu için) maalesef devam ediyor. Grup olarak gurur duyduğumuz projemiz, sokak hayvanları sorununu öldürerek değil, yaşatarak çözümlemek için tüm ülkeye güzel bir örnek olacak niteliktedir. Meclis gündemine alınan ve bizce ‘kan kokan’ yasa tasarısını protesto ediyoruz. İnsan can dostlarına nasıl kıyar?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.