SP, Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu StandardPoor's (SP)'den yapılan açıklamada, Ukrayna'nın borç yeniden yapılandırmasına ilişkin resmi görüşmelere başlamasını ve bu senenin ortasında süreci tamamlamasının beklendiği açıklandı.

Ukrayna'nın borç yeniden yapılandırma sürecine resmi olarak başlamasının ve bu süreci 2024 yılının ortasına kadar tamamlamasının beklendiği bir açıklama S&P tarafından yapıldı.

Açıklamada, Ukrayna'nın dış ticaret borçlarını yerine getirme konusunda neredeyse kesin bir başarısızlık yaşanacağı belirtilerek, ülkenin uzun vadeli yabancı para kredi notunun "CCC"den "CC"ye düşürüldüğü ifade edildi. Ayrıca, açıklamada yabancı para kredi görünümünün negatif, yerel para görünümünün ise durağan olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna'daki savaşın en az 2024 sonuna kadar devam edeceği varsayımıyla yapılan açıklamada, Uluslararası Para Fonu (IMF) düzenlemesi çerçevesinde hükümetin dış ticari borçları hafifletme amacı güttüğü ve ekonomik toparlanmanın savaş öncesi seviyeye ulaşmasının zor göründüğü ifade edildi. Ayrıca, savaşın ciddi bir şekilde tırmanmaması durumunda, Ukrayna ekonomisinin orta vadede yüzde 4-5 oranında ortalama bir büyüme kaydetmesinin beklendiği belirtildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları