SpaceX, hızlı internet hizmeti sağlayanağına 7500 uydu daha ekleyecek

Elon Musk’ın kurucusu ve yöneticisi olduğu SpaceX daha çok NASA tarafından kullanılan roketleriyle ve uzay seyahati ile gündeme geliyor olsa da, şirketin faaliyetleri uzay seyahati ile sınırlı kalmıyor.

 Şirket, internet erişimi konusunda çığır açabilecek Starlink projesinde de önemli adımlar atıyor. Alçak Dünya yörüngesindeki uydularıyla dünyanın en ücra köşelerine bile yüksek hızda internet ulaştırmayı hedefleyen SpaceX, bu uydu ağı ile mevcut internet altyapılarının yerini almayı amaçlıyor.

Bu yolda önemli adımlar atmaya devam eden SpaceX, süper hızlı uydu internetini bir yandan uçaklar ve yolcu gemileri gibi taşıma araçlarında kullanıma sunarken, bir yandan da bu internet ağının kapsama alanını genişletiyor.

Starlink uydu ağını her geçen gün biraz daha genişleten SpaceX, şimdi de 7500 yeni uyduyu yörüngeye fırlatmak için gerekli izni aldı.

Amerika’nın Federal Komünikasyon Komisyonu (FCC), sürpriz bir karara imza atarak SpaceX’e önümüzdeki yıllarda 7500 yeni Starlink uydusu fırlatması için izin verdi. FCC’nin bu kararı sürpriz oldu çünkü şirketin şu anda yörüngede 3500’den az uydusu bulunuyor. Yani FCC, SpaceX’in bir anda uydu sayısını üç katına çıkarmasına izin vermiş oldu. Oysa şirket daha önceki başvurularında tek seferde 50-100 uydu için izin alabiliyordu. Görünen o ki SpaceX, bu projenin işlevselliği konusunda FCC’yi ikna etmeyi başarmış. Çünkü alınan bu son izinle birlikte Starlink projesinin önü tamamen açılmış oldu.

Twitter reklam krizini atlattı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum