SpaceX ’in Crew Dragon kapsülü öncü olacak

Kısa bir süre önce; SpaceX ’in Crew Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaklaşık olarak bir hafta kaldıktan sonra Atlantik

Kısa bir süre önce; SpaceX ’in Crew Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaklaşık olarak bir hafta kaldıktan sonra Atlantik Okyanusu’na başarıyla indi.  

Bu fırlatma, NASA’nın Ticari Ekip Programı için gerekli kritik bir test uçuşu olarak bilinen SpaceX ’in Demonstration-1 ve DM-1  görevinin son ana dönüm noktasını işaret ediyor. Ajansın girişimi; daha önceden rus uzay teknolojisini kullanan NASA astronotlarını, uzay istasyonuna başarılı bir şekilde ulaştırmayı hedefliyor.

Esasında SpaceX, Crew Dragon’u uzay programı için yeni bir yolcu aracı olarak geliştiriyordu. Bu araç, insanları taşımadan önce NASA; Crew Dragon’un gemide kimse yer almadan uzayda kendi kendisini kanıtladığını görmek istiyordu. Böylece DM-1, NASA’nın bu kapsülün performansını gözden geçirmesinin ve astronotların uzayda hareket edebilmesi için neyin değişmesi gerektiğini çözmesinin bir yolu olarak ortaya çıktı.

Ortaya çıkan onca beklenti ve sayısız gecikmeden sonra DM-1, nihayet bu ay içinde yeryüzünden çıkarak yörüngeye giden bir yol çizdi. Uzay aracı Cumartesi günü öğleden sonra saat 2:49’da SpaceX’in Falcon 9 roketlerinden birinin üzerine Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılmıştı. Cumartesi günü ise Crew Dragon ISS ile bir araya geldi ve istasyonun dışındaki bir limana tek başına yerleştirildi.

SpaceX’in Crew Dragon kapsülü ile ilgili tüm bu gelişmeler, öncü çalışmalar olarak görülüyor. Sizce de Crew Dragon Kapsülü uzay çalışmalarında dönüm noktası olacak mı? Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Microsoft, Malezya'ya Yapay Zeka İçin Dev Yatırım Yapacak
Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!