SpaceX Mars'a 2 Yıl İçinde 5 Mürettebatsız Roket Fırlatacak

Musk, SpaceX'in Starship ile Mars'a yönelik ilk görevini 2026'da başlatmayı planladığını duyurdu. Beş mürettebatsız roket göndermeyi hedefleyen Musk, zorluk çıkması durumunda mürettebatlı görevlerin iki yıl ertelenebileceğini belirtti.

Musk, X hesabından yaptığı açıklamada, SpaceX'in Starship ile gerçekleştireceği ilk Mars görevi hakkında bilgi verdi. Amerikalı milyarder, 2026 yılına kadar Mars'a mürettebatsız beş Starship roketi göndermeyi planladıklarını duyurdu. Roketlerin güvenli bir şekilde Mars'a inmesi durumunda, mürettebatlı görevlerin dört yıl içinde gerçekleştirilebileceğini belirtti. Ancak zorluklarla karşılaşılması halinde, mürettebatlı görevlerin iki yıl daha ertelenebileceğini ifade etti.

Musk, SpaceX'in Mars'a seyahat eden uzay araçlarının sayısını artırma hedefinde olduğunu vurgulayarak, "Uzay yolcusu olmak isteyen herkesin Mars'a gitmesini sağlamak istiyoruz," dedi.

Musk ayrıca, Starship programıyla ilgili en büyük endişelerinin "bürokratik engeller" olduğunu dile getirdi. ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların Başkan adayı Kamala Harris'in seçimi kazanması durumunda bu engellerin artacağına inandığını belirterek, "Şu anda Amerika'yı boğan bürokrasinin Demokrat Parti yönetimi altında daha da büyüyeceği kesin," yorumunda bulundu. Bu durumun, Mars programını tehlikeye atabileceğini ve insanlığın geleceğini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.