SpaceX Starlink projesi suistimal edildi

Dünyanın en büyük uzay şirketleri içerisinde yer alan SpaceX, dolandırıcılık olaylarına alet oluyor. Daha önceden çeşitli alanlarda insanların kandırıldığını gördük. Ancak ilk defa Starlink projesi üzerinden dolandırıcılık faaliyeti yürütüldü.

Her ne kadar bu durum tam kanıtlanmamış olsa bile ortaya çıkan detaylar dolandırıcılık detayını doğruluyor.

Starlink orijinal web sitesi gibi bir site kuran bilgisayar korsanları, fiyatları son derece aşağıda tuttu. Böylece daha fazla kişinin internet sitesi üzerinden başvuru yapması sağlandı. Starlink web sitesinin kopyasını üreten dolandırıcılar İran’da birçok kişinin parasını aldı.

Starlink projesi ile birlikte yıllar boyu internet kullanmak mümkün. Üstelik bu interneti dünyanın istediğiniz neredeyse tüm her yerinde kullanmanız mümkün. Dolandırıcılar işte tam da böyle bir noktada devreye girdi. İran’da düşük seviyede olan internet kalitesi Starlink gibi projelere rağbet gösterilmesini sağlıyor.

İnternette yer alan bilgilere bakılırsa sahte Starlink sitesinin domain adresi Kaliforniya merkezli bir şirkete ait. “Dynadot” isimli bu şirket 2012 yılında kuruldu ve ismi birçok dolandırıcılık işine karıştı. Web sitesi şu anda bile aktif durumda. Yaşanan bu gelişmelerden kaç İran vatandaşının etkilendiği henüz net olarak bilinmiyor.

Çileden çıkaran internet hızı: Bazı ülkeler Google’a bile bağlanamıyor

Ortaya çıkan diğer detaylara göre bu grup başka ülkelerde de dolandırıcılık faaliyeti yürütebilir. Özellikle internetin hızlı olmadığı ülkeler onların bir numaralı hedefleri arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!