SpaceX, Starship roketini fırlattı

SpaceX’in geliştirdiği dünyanın en büyük ve en kuvvetli uzay roketi unvanına sahip olan Starship, 3. test uçuşunu gerçekleştirdi. Roket atmosfere yeniden girişi sırasında iletişim kesildi.

ABD’li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in geliştirdiği dünyanın en büyük ve en kuvvetli uzay roketi unvanına sahip olan Starship, 3. test uçuşu için ABD’nin Texas eyaletindeki Starbase alanından TSİ 16.35’te başarılı şekilde fırlatıldı. Uçuştan ortalama 3 dakika sonra, Super Heavy olarak bilinen birinci aşama güçlendirici, üst aşama Starship’ten başarılı şekilde gitti. Starship, ilk kez yörüngeye çıkmayı başardı.

Entegre Uçuş Testi-3 olarak adlandırılan bugünkü uçuşta, Starship, Starlink uydularını yörüngeye yerleştirmek için kullanılacak bir yük bölmesi kapağını açmayı ve uzay ortamında bir motoru yeniden çalıştırılmasına yönelik testleri geçti.

STARSHİP’İN ATMOSFERE YENİDEN GİRİŞİ SIRASINDA İLETİŞİM KOPTU

Birinci aşama güçlendirici Super Heavy ayrılmanın peşinden Meksika Körfezi’nde suya çakıldı. Hint Okyanusu’na inmesi beklenen Starship ile ise atmosfere yeniden girişi sırasında iletişim koptu. SpaceX, Starship’in atmosfere girişi sırasında infilak ettiğini değerlendirdiklerini açıkladı.

İLK 2 DENEME HÜSRANLA SONUÇLANMIŞTI

Starship, geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan ikinci test uçuşunda fırlatmadan ortalama 2,5 dakika sonra havada infilak etmiş, nisan ayındaki ilk test uçuşunda ise fırlatmadan ortalama 4 dakika sonra motorlarda gerçekleşen arıza sebebiyle patlayarak Meksika Körfezi’ne düşmüştü.

Starship, 30 metre genişliğinde ve ortalama 400 metre yüksekliğe sahip. SpaceX roketi insanları Mars’a ve aya götürme hedefiyle tasarladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık