SpaceX'in Dev Roketinin Dördüncü Uçuş Testi Başarılı!

SpaceX'in dev roketi Starship, dördüncü uçuş testini de başarıyla tamamladı. Hem Starship hem de Super Heavy adı verilen ilk aşama iticisi, ilk kez yumuşak bir şekilde Meksika Körfezi'ne indi. Bu, SpaceX'in Mars ve Ay'a insan taşıma hedefine önemli bir adım daha atmasını sağlıyor.

Dünyanın en güçlü roketi Starship, dördüncü uçuş testini de başarıyla tamamlayarak Meksika Körfezi'ne yumuşak iniş gerçekleştirdi. Bu başarı, SpaceX'in Mars ve Ay'a insan taşıma hedefine önemli bir adım daha atmasını sağlıyor.

SpaceX'in Starship Roketinin Dördüncü Uçuş Testi Başarılı!

SpaceX'in dünyanın en büyük ve en güçlü uzay roketi olan Starship, dördüncü test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Roket, ABD'nin Texas eyaletindeki Starbase alanından fırlatıldı ve hem Starship hem de Super Heavy olarak bilinen ilk aşama iticisi, ilk kez yumuşak bir şekilde Meksika Körfezi'ne indi.

Test uçuşunda, her iki aşamadaki ana hedefler de başarıyla gerçekleşti. SpaceX'in kurucusu Elon Musk, "Birçok döşeme kaybı ve hasarlı bir kanada rağmen Starship okyanusa yumuşak bir iniş yapmayı başardı! Tebrikler SpaceX ekibi, destansı bir başarıya imza attınız" dedi.

Önceki Uçuşlarda Neler Olmuştu?

  • Starship'in 3. uçuşunda, ilk aşama iticisi Super Heavy kalkıştan sonra Meksika Körfezi'ne düşmüştü. Hint Okyanusu'na inmesi beklenen Starship ile iletişim kopmuş ve SpaceX, atmosfere girişi sırasında infilak ettiğini değerlendirmişti.
  • İlk 2 test uçuşu da hüsranla sonuçlanmıştı. Kasım 2023'te yapılan ikinci test uçuşunda Starship fırlatmadan sonra 2,5 dakika sonra havada infilak etmişti. Nisan 2023'teki ilk test uçuşunda ise motorlarda gerçekleşen arıza sebebiyle 4 dakika sonra patlayarak Meksika Körfezi'ne düşmüştü.

Starship'in Önemi

30 metre genişliğinde ve 400 metre yüksekliğe sahip olan Starship, SpaceX tarafından insanları Mars'a ve aya taşıma hedefi ile tasarlandı. Dördüncü uçuş testinin başarısı, SpaceX'in bu hedefe ulaşma yolunda önemli bir adım atmasını sağlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.