Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bahadır Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay başına 51 liradan halka arzını onayladı. Ayrıca, İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Seyitler Kimya Sanayi AŞ'nin 100 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımını da kabul etti. Türkiye Sigorta AŞ'nin 3.84 milyar lira, Dap Gayrimenkul Geliştirme AŞ'nin 2.24 milyar lira, Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 559 milyon lira, Osmanlı Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 379 milyon lira ve Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 420 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımları da onaylandı.
Kurul, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 2 milyar lira, Deniz Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 600 milyon lira, Çamlı Yem Besicilik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 200 milyon lira, Bien Finans Faktoring AŞ'nin 250 milyon lira, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin 30 milyar lira, Pınar Süt Mamulleri Sanayii AŞ'nin 2.5 milyar lira, Hepsi Finansman AŞ'nin 1.05 milyar lira, Tam Finans Faktoring AŞ'nin 774 milyon lira, Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 700 milyon lira, Fiba Faktoring AŞ'nin 359 milyon lira ve Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ'nin 750 milyon dolar tutarındaki tahvil ve finansman bonosu ihracını onayladı. Ayrıca, Nurol Yatırım Bankası AŞ'nin 40 milyon dolar tutarındaki sermaye benzeri borçlanma aracı ihracı da kabul edildi.
SPK, 500 milyon lira kayıtlı sermaye tavanına sahip Albayrak Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve 1 milyar lira kayıtlı sermaye tavanına sahip Hera Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin kuruluşuna izin verdi. Ayrıca, Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin Onüçüncü ve Ondördüncü Girişim Sermayesi Yatırım Fonları'nın kuruluşlarına ve katılma paylarının ihracına ilişkin başvurular da olumlu karşılandı. Osmanlı Portföy BIST Temettü 25 Endeksi Hisse Senedi Yoğun (TL) Borsa Yatırım Fonu'nun kuruluşu ve halka arzı talebi de onaylandı.
SPK, 6 Şubat 2023'teki depremlerin finansal piyasalardaki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla alınan İlke Kararı'nın yürürlükten kaldırıldığını duyurdu. Ayrıca, 5 Ağustos 2024 tarihinden itibaren sermaye piyasası kurumları ve diğer başvuru yapan kuruluşların e-Başvuru Sistemi üzerinden elektronik başvuru yapmaları zorunlu hale getirildi. Bu süreçlerde, 28 Mart 2024 tarihli ve 2024/17 sayılı bültende belirtilen kurallara uyulması gerektiği belirtildi.