"Spor Siyasetin Yeri Değil!" Ergin Ataman Skandal Pankarta Sert Çıktı!

Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan hazırlık maçında taraftarların Türkiye'ye yönelik açtığı skandal pankarta sert tepki gösterdi. Ataman, sporun dostluk ve barış için olduğunu vurguladı.

Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman yönetiminde Yunan devi, dün akşam Kıbrıs Rum Kesimi’nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla karşı karşıya geldi. Ancak karşılaşma esnasında Panathinaikos taraftarlarının açtığı skandal bir pankart, maçın önüne geçti. Taraftarlar, pankartta Türkiye’ye yönelik "Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali" ifadesini kullandı ve bu durum büyük tepki çekti.

Ergin Ataman, bu durumu fark eder etmez tepkisini saha ortasına kadar girerek gösterdi. Deneyimli koç, diskalifiye işaretini hakemden önce çift yumruk hareketiyle yaptı ve bu hareketi sonucu oyundan atıldı. Maç sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ataman, tepkisini en sert şekilde dile getirdi.

Başarılı antrenör açıklamasında, turnuvanın "dostluk ve barış" amacına katkı sağlayacağı inancıyla turnuvaya katıldığını belirtti. Ataman, "Buraya çok güzel duygularla geldim ve ilk gün havaalanında gördüğüm sevgi beni çok mutlu etti. Ancak sporun dostluk ve barış için olduğu bir ortamda siyasi bir pankart görmek büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Tepkimi en sert şekilde gösterdim çünkü spor salonları siyasetin yeri değildir" dedi.

Ataman, bu pankartı açan küçük bir grubun, kendisine ve takımına gösterilen gerçek sevgiye gölge düşüremeyeceğini ifade ederek, "Buradaki gerçek basketbolseverlere olan sevgim her zaman aynı kalacak. Çünkü bizi bir araya getiren en güçlü şey basketbol sevgimizdir" şeklinde konuştu. Son olarak, sporun ve dostluğun her zaman kazanan olacağına inandığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.