Spor spikeri Şendil’in cinsiyetçi sözleri sosyal medyada gündem oldu

BeinSports spikeri Melih Şendil'in cinsiyetçi söylemleri sosyal medyada gündem oldu. Şendil sözleri sonrası #MelihŞendil gönderileri cumartesi gündemine 8.sıradan giriş yaptı.

BeinSports spikeri Melih Şendil'in cinsiyetçi söylemleri sosyal medyada gündem oldu. Şendil sözleri sonrası 'MelihŞendil' gönderileri cumartesi gündemine 8.sıradan giriş yaptı. Peki Şendil ne dedi? İşte detaylar...

Katarlı BeinSports kanalının spikeri Melih Şendil, Real Madrid’in pembe formasını eleştirdiği konuşmasında “Kadınlar futbolda olmamalı” ifadesini kullandı. Şendil’in cinsiyetçi sözleri büyük tepki çekti.


“AYRIMCILIK YAPIYOR GİBİ OLMAYALIM…”

Dün gece oynanan Manchester City-Real Madrid Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının ardından spor spikeri Melih Şendil’in canlı yayında yaptığı yorumlar büyük tepki çekti. Real Madrid’in giydiği pembe forma üzerine yorumlarda bulunan duayen spiker, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” ifadelerini kullandı.


“Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” diyen Şendil, “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” diye konuştu. Programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu da, Şendil’e “Ben de yaptırmam” ifadeleriyle destek verdi.


“KADINLAR HER YERDE ALIŞACAKSINIZ”

Şendil’in cinsiyetçi söylemleri nedeniyle Twitter’da birçok tepki paylaşımı yapıldı. Twitter’daki tepkilerden bazıları şöyle:


“Futbol oynamış bir kadın olarak söylüyorum Melih Şendil bayılıyorsunuz boş boş konuşmaya KADINLAR HER YERDE, ALIŞACAKSINIZ.”


“Melih Şendil alanında usta isimlerden ve akıllara kazınan birçok golü sesinden izlediğimiz birisi. Yaptığı açıklamalar hiç yakışık almamış. 21.yüzyılda hala cinsiyetlerin spora uygunluğunu tartışıyor olmak koca bir saçmalık. Kadınlar için neyin uygun olup olmadığını sizden öğrenecek değiliz. Pembe, erkeklere çok yakışıyor. Kadınlar futbolda olacak. Erkekler toplumsal cinsiyet eşitliğini öğrenecek. İstanbul Sözleşmesi yaşatacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
Alex de Souza Türkiye'ye Geri Dönüyor, Yeni Takımı Şaşırttı!
Mauro Icardi'den Rekor!