Spotify deneysel İstasyonlar uygulaması yakında son bulacak

Uygulama ve web oynatıcı, küratörlü çalma listelerini radyo tarzı bir formatta dinlemenin bir yolunu sundu. Bu yüzden, İstasyonlar özelliği kaldırılıyor.

İstasyonlar 2018’de Avustralya’da çıkış yapmıştı ve ertesi yıl ABD’ye geldi. Uygulama şimdi App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı. Şirket, kullanıcılar için “daha iyi dinleme deneyimleri yaratmak” için sık sık testler yaptığını söylüyor. Spotify, TechCrunch’a verdiği demeçte, “Stations Beta bu testlerden biriydi” dedi. “Mevcut özelliği kapatacağız, ancak kullanıcılar favori istasyonlarını kolayca aktarabilecek ve doğrudan müzik uygulaması içinde benzer bir radyo deneyiminin keyfini çıkarabilecek.”

Stations kullanıcısıysanız, saklamak istediğiniz istasyonları uygulamaya taşıyabilirsiniz. Bunları kitaplığınızda Spotify İstasyonları adlı bir klasörde bulacaksınız. Uygulamadan ve aerodinamik tasarımından hoşlananlar, bu özelliğin kaldırılmasından memnun kalmayabilir. Ancak şirket, ana uygulamadaki radyo özelliğinin de benzer bir özellik sunduğunu belirtti, herhangi bir sanatçıya, şarkıya, albüme veya çalma listesine göre geçici bir istasyon oluşturabiliyor. Müzik dinleme uygulaması Apple Music ile rekabet halinde ancak yine de en çok tercih edilen uygulama olarak öne çıkıyor. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı müzik dinlemek için İsveç bazlı şirketi kullanıyor. Durum böyle olunca da uygulama kullanıcılarını kaybedeceği hamleler yapmak istemiyor. Bu sebeple kalkan uygulama yerine başkası geliyor.

Donald Trump Twitter davasında istediği sonucu alamadı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
TikTok, ABD Hükümetine Karşı Dava Açtı!
iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!
Türkiye'nin 'yapay zeka' raporu: 20 yılda şirket sayısı 5'ten 1.195'e çıktı!
Türkiye'de işsizlik yüzde 30 olacak: Tarih verildi!