Spotify, Google ile özel bir anlaşma yapmış

İlk olarak The Verge tarafından rapor edilen ve devam eden Epic ile Google davasındaki yeni ifadeye göre Spotify, Google ile özel bir anlaşma yapmış.

Kullanıcılar Android’de müzik akışı hizmetinin kendi ödeme sistemini kullanarak aboneliklere kaydolduğunda Google’a komisyon ödememesine izin veren özel bir anlaşma gün yüzüne çıktı.

Aynı anlaşmanın bir parçası olarak Spotify, kullanıcıların hizmete Google aracılığıyla kaydolması durumunda Google’a yalnızca yüzde dört komisyon ödüyordu; bu, Google Play Store üzerinden yapılan abonelikler için genellikle yüzde 15 ödeyen diğer uygulamaların çoğundan çok daha az.

Google’ın ortaklıklar başkanı Don Harrison’ın mahkemede “Müzik dinlemek [telefonun] temel amaçlarından biri… Spotify’ın Play hizmetlerinde ve temel hizmetlerde düzgün şekilde çalışmasını sağlamazsak, insanlar Android telefon satın almayacaktır” dedi. Anlaşmanın bir parçası olarak hem Google hem de Spotify, her biri 50 milyon doları “başarı fonuna” yatırmayı kabul etti.

Bu sözler, son derece popüler olan Fortnite’ın yapımcısı Epic Games tarafından ilk kez 2020’de Google’a karşı açılan bir davanın parçası olarak söylenmişti. Epic, Google’ın Android’deki Play Store’unun, uygulama yapımcılarını büyük miktardaki oyunlardan ayrılmaya zorlayan yasa dışı bir tekel olduğunu iddia etti. Kullanıcılara Play Store aracılığıyla uygulama içi satın alımlar sunma karşılığında nakit para sunuyordu. Epic, 2021 yılında Apple’a benzer bir dava açmıştı ancak davayı kaybetmişti.

The Sims 4 For Rent genişleme paketi için oynanış fragmanı yayınlandı!

Teknoloji Haberleri

Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?
iPhone telefonlarda renkler değişiyor!