Spotify, sesli aktive özelliği geldi!

Geçen ay, Spotify eller serbest mottosuyla uygulamayı uyandıracak bir kelime etkinleştirmek için çalıştığını duyurmuştu. Uygulamayı dokunmadan aktive eden söz konusu kelime “Hey Spotify” olacak.

Bugün bazı cihaz sahipleri uygulama tarafından bir bildirim aldı. Bildirim “Hey Spotify” ı açmanızı isteyen bir ekrana yönlendiriyor. Uyandırma ifadesini söylemek, ekran ve uygulama açıkken Spotify’ın yerleşik sesli aramasını başlatıyor. Bu, uygulamanın sürekli olarak uyandırma ifadesini dinlediği anlamına geliyor. Spotify’ın ses verisi kullanımına ilişkin gizlilik politikası, Spotify’ın yalnızca ses düğmesine dokunduğunuzda veya uyandırma ifadesini söylerken yaptığınız aramaların kayıtlarını ve transkripsiyonlarını tuttuğunu söylediğini belirtti.

Bu özellik, Spotify’ın eller serbest kullanım için kendi sesli aramasını etkinleştirmenin dışında herhangi bir işlev eklemiyor. Spotify’dan bir sanatçı, şarkı listesi, podcast veya albümü dinlemesini istemek Android veya iOS’taHey Google” veya “Hey Siri” yi kullanmak kadar kolay. Belki de Spotify, etkinleştirecek bir uyandırma kelimesi varsa, kullanıcıların Spotify’ın yerleşik sesli aramasına daha meyilli olacağını umuyor. Spotify’ın sesli arama özelliği ilk olarak 2019′da Premium kullanıcıları için tekrar kullanıma sunuldu. HeySpotify uyandırma ifadesinin kanıtı Mart 2020’nin başlarında görülmüştü.

OPPO, Microsoft Surface Book benzeri bir cihaz için patent tasarımı yapıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar