Stanford Araştırması: Kan Testleriyle Organ Yaşlanması ve Hastalık Riski İlişkisi Ortaya Konuldu

Stanford Üniversitesi araştırmacıları, 5,700 yetişkine yapılan kan testleriyle 11 önemli organın yaşlanma hızını belirledi. Bulgular, hızlı yaşlanan organların hastalık riskini artırabileceğini gösterdi.

Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 5,700 yetişkine yapılan kan testleriyle 11 farklı organın yaşlanma sürecini inceledi ve hızlı yaşlanan organların hastalık riskini belirlemeye odaklandılar. Bu çalışma, potansiyel sağlık sorunlarını erken tespit etmek ve tedaviye daha etkili yaklaşım sağlamak amacıyla büyük önem taşıyor.

Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, ortalama 5,700 yetişkine kan testi yaparak beyin, kalp, akciğer, karaciğer, bağırsak, böbrek, kan damarları, bağışıklık sistemi, kaslar, pankreas ve yağ dokusu gibi 11 önemli organ ve dokudaki yüzlerce proteini inceledi.

Organların hızlı veya yavaş yaşlanmasını araştıran bilim insanları, kan testleriyle hızlı yaşlanan organları tespit etmenin, potansiyel hastalıkların klinik belirtileri ortaya çıkmadan tedavi için yol gösterebileceğini belirtti.

Araştırmacılar, beyin, böbrek ve kalp gibi organların daha hızlı yaşlandığı kişilerde, bu organlarla ilişkilendirilen hastalıkların riskinin diğerlerinden daha yüksek olduğunu bildirdi.

Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, organları yaşıtlarından daha hızlı yaşlanan kişilerde hastalık riskinin daha yüksek olduğunu kaydeden araştırmacılar, 50 yaş ve üzerindeki her beş kişiden birinin en az bir organının hızlı yaşlandığına dikkat çekti.

Bu önemli araştırma sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Erkekler dikkat: Bu hastalık en çok sizde görülüyor!
Hastane Randevularında Onaylı Sistem: Randevu Alana Yeni Zorunluluk!
Bağırsaklar sağlığın anahtarı mı; nelere dikkat etmeliyiz?
Türk ve Japon bilim insanları beyin ve bilinç araştırmalarında iş birliği yapacak!
Depresyon anlayışımız değişti mi?