Stanimir Stoilov: 'Genç oyuncular hata yapar'

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Eyüpspor'a 1-0 yenildi. Teknik direktör Stanimir Stoilov, maç sonrası yaptığı açıklamada genç oyunculara destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında konuk olduğu Eyüpspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra teknik direktör Stanimir Stoilov, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Stoilov, Eyüpspor’un güçlü bir ekip olduğunu belirterek, "Bir maç kaybettik. Eyüpspor, yaptığımız hatayı iyi değerlendirip güzel bir gol attı. Mücadeleci bir maçı kaybettik. Fırsatlar yakaladık ama golü bulamadık. Deplasmanda bu şansları değerlendiremezseniz puan alamazsınız. Yeni bir takım olduğumuzu biliyorum ve çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Hırsımız devam ediyor. Önümüzdeki maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz" dedi.

Genç oyuncu Matsuki hakkında da yorum yapan Stoilov, "Matsuki, çok genç ve kaliteli bir oyuncu. Geldikten sonra sakatlık ve hastalıklar yaşadı. İyi bir form tutabilmesi için çalışıyoruz. Bu süreçte belki de bir ay kaybetti. Ona biraz zaman tanımalıyız. Genç oyuncular hata yapabilir. Ona tekrar şans vereceğiz; bugün onun günü değildi ama bir sonraki maçta daha iyi performans göstereceğine inanıyorum. Genç oyunculara destek olmalıyız. Victor Hugo da buna örnek olabilir. Birkaç ay içinde istediğim futbol tarzına uyum sağlayacaklarına eminim" şeklinde konuştu.

Göztepe'nin oyun tarzını değerlendiren Stoilov, "Direkt ve agresif bir oyun sergiliyoruz, bu nedenle topa fazla sahip olamıyoruz. Golü yedikten sonra zor anlar yaşadık. Fenerbahçe maçında da 2 gol yediğimiz halde geri dönmüştük. Bazen rakip iyi kapandığında sorun yaşayabiliyoruz. Oyuncularım şu ana kadar ligde iyi bir performans sergiledi. İkili mücadelelerde ve hava toplarında başarılı olmaları önemli. Dinamik bir futbol oynamak istiyoruz. Bazı takımlar topa daha fazla sahip olmayı tercih edebilir, ama bizim tarzımız farklı" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.