Staples Center'ın ismi değişiyor: 700 milyon dolarlık sponsorluk

NBA'de Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers'ın yanı sıra başka birçok Los Angeles ekibinin salon maçlarına ev sahipliği yapan Staples Center isim değiştiriyor.

Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers'ın yanı sıra başka birçok Los Angeles ekibinin salon maçlarına ev sahipliği yapan Staples Center isim değiştiriyor. Anlaşmaya göre salonun yeni ismi Crypto.com Arena olacak.

NBA'de Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers'ın yanı sıra başka birçok Los Angeles ekibinin salon maçlarına ev sahipliği yapan Staples Center isim değiştiriyor.

1999'da açılan ve Grammy ödüllerinin birçoğuna ev sahipliği yapan 20 bin kişi kapasiteli salonun sahibi olan AEG şirketi, yaptığı açıklama ile salonun isim haklarını kripto para platformu "Crypto.com"  tarafından 20 yıl boyunca satın alındığını açıkladı. Anlaşmaya göre salonun yeni ismi Crypto.com Arena olacak.

Şu ana kadarki isim sponsoru Staples'in, 1999'dan başlayarak, arenanın isim hakları için 20 yılda 116 milyon dolar ödediği bildirilirken, CNBC'nin haberine göre; toplam sponsorluk bedeli resmi olarak açıklanmasa da yaklaşık 700 milyon dolar olduğu iddia edildi.

Anlaşma bu bedelle yapıyorsa en zengin isim hakları anlaşmalarından biri konumuna geliyor. Eylül ayında Steve Ballmer'ın sahibi olduğu Clippers, finansal yönetim teknolojisi şirketi Intuit ile 500 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı. Ve 2016'da Chase Bank, Golden State Warriors ile 20 yıllık, yaklaşık 300 milyon dolarlık bir isim hakkı anlaşması yaptı.

Crypto.com, spor dünyasında UFC, Formula 1, Paris Saint-Germain, Philadelphia 76ers gibi kulüplere sponsor ve  yakın zamanda Super Bowl'da da yer alması tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Beşiktaş Transfer Hamlesi: Marco Reus Hedefte
Galatasaray, Orta Saha Güçlendirme Peşinde: Casemiro Transferi İçin Hamle Yapıyor!
Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
EuroLeague'den Fenerbahçe Beko'ya ve Monaco'ya ceza yağdı