Starbucks'ta Yönetim Değişikliği: Laxman Narasimhan Görevden Ayrıldı

Starbucks'ın CEO'su Laxman Narasimhan görevinden ayrıldı. Brian Niccol, 9 Eylül'den itibaren yeni CEO olarak atanacak. Şirket, son iki çeyrekte gelirlerinde düşüş yaşadı ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kaldı.

Starbucks, iki çeyrektir devam eden gelir düşüşleri ve boykot kampanyalarıyla sarsılırken, CEO Laxman Narasimhan görevinden ayrıldı. Şirketin yeni CEO'su, Chipotle'ın mevcut CEO'su Brian Niccol olacak ve 9 Eylül'de göreve başlayacak. Bu gelişmeler, Starbucks hisselerinde önemli dalgalanmalara yol açtı.

İki çeyrektir gelirlerinde düşüş yaşayan kahve zinciri Starbucks'ın Üst Yöneticisi (CEO) Laxman Narasimhan görevinden ayrıldı. Şirketten yapılan açıklamada, Narasimhan'ın CEO’luk ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, Chipotle'ın CEO'su olan Brian Niccol'un Starbucks'a başkan ve CEO olarak atanacağı ifade edildi. Niccol'un yeni görevine 9 Eylül'de başlayacağı kaydedildi. Ayrıca, Starbucks Mali İşler Direktörü (CFO) Rachel Ruggeri'nin bu tarihe kadar geçici CEO olarak görev yapacağı bildirildi.

Son dönemde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşılaşan Starbucks'ın finansal sonuçları, son iki çeyrekte olumsuz etkilenmişti. Ocak-mart döneminde şirketin geliri yüzde 2 azalırken, küresel satışlar yüzde 4 düşerek 2020 sonundan bu yana ilk kez gerileme kaydetti. Nisan-haziran döneminde ise gelir yüzde 0,6 azaldı ve küresel satışlar yüzde 3 düştü.

Açıklamanın ardından Starbucks hisseleri yüzde 21'den fazla artış gösterirken, Chipotle hisseleri yüzde 12 oranında değer kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.