Starbucks’tan “depremi görmezden geldiği” iddialarına yanıt

Starbucks, sosyal medyada 10 ili etkileyen deprem felaketine duyarsız kaldığı iddialarıyla gündemde.

Konuyla ilgili açılan Ekşi Sözlük başlıkları trend oldu ve sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Starbucks’a “Neden?” diye soran da var sitem eden de… Marketing Türkiye iddiaları Starbucks Türkiye yetkililerine sordu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre marka depremin ilk günü üzüntüsünü belirten bir Instagram hikayesi paylaştı ve bölgede faaliyet gösteren 54 mağazasından güvenli bir şekilde hizmet verebilecek 27 mağazasında ücretsiz ürün dağıtımı gerçekleştirmenin yanı sıra çeşitli yardımlarda bulundu… Yetkililerin ifadelerine göre The Starbucks Foundation ve Alshaya Group katkıları ile birlikte daha kapsamlı yardımların planlamaları da yapılıyor.

“Kapsamlı yardımların planlamaları yapılıyor”

Starbucks Türkiye yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, marka bölgede hizmet veren 54 mağazasından güvenli bir şekilde hizmet verebilecek 27’sini depremzedeler ve bölgeye yardım götürmek için çalışan organizasyonların kullanımına açtı. Yetkililer, tüm mağazalarının açık olmamasının sebeplerini lojistik ve ürün ulaştırma sorunları olduğunu belirtiyor. Açık olan mağazalarında kesintisiz kahve ikramı sağladıklarını dile getiren yetkililer, bölgeye gönderdikleri bir tır dolusu yiyecek yardımın da yine bu mağazalarda dağıtılacağını dile getiriyor.
Strabucks Türkiye yetkilileri uzun vadeli destek planları için de The Starbucks Foundation’a başvurduklarını yardım bütçesinin netleşmesinin ardından kapsamlı desteklerin başlayacağını ifade ediyor. Yetkililer yapılan yardımların açıklanmayışını ise “etik değerlere uymamasıyla” açıklıyor.

Yetkililer gıda yardımı dışındaki ihtiyaçları da listelediklerini ve ihtiyaçların temini için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtiyor ve ekliyor: “Süreç boyunca depremzedelere destek olmak için elimizden gelenleri yapacağız. The Starbucks Foundation’dan gelecek miktarın açıklamasını bekliyoruz. Alshaya Grubun da bağışı olacak mutlaka. Alshaya Grubu sadece Türkiye için değil Suriye için de çeşitli fonlar oluşturuyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İmamoğlu'nun öncülüğünde başlatılan 'Kent Lokantası' projesi, bir başka şehre daha geliyor!
Nihal Can Nişantaşı’nda! Hastalığı sebebiyle tahliye edilmişti!
EPDK'nın Yeni Kararı: Akaryakıt Fiyatlarında Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde Şiddete Karşı Yeni Yasal Düzenleme Hızla Hayata Geçecek!
Ediz Hun: 'Yeşilçam sineması bitti!'