Starliner Mekiğiyle ISS’de Mahsur Kalan Astronotlar Güvenli Dönüş İçin Hazırlanıyor

Boeing’in Starliner mekiği, ISS’de mahsur kalan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore’un güvenli dönüşü için hazırlık yapıyor. Williams ve Wilmore, fazladan zaman geçirdikleri için şikayetçi olmadıklarını ve istasyon ekibine yardım etmekten keyif aldıklarını belirtti.

Boeing’in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, haftalardır Dünya’ya dönmeyi bekliyor. Yörüngede fazladan zaman geçiren astronotlar, yaşadıkları teknik sorunlara rağmen güvenli bir dönüş yapacaklarına inandıklarını ve ISS ekibine yardımcı olmaktan keyif aldıklarını ifade etti.

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing’in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen astronotlar haftalardır dünyaya dönmeyi bekliyor. Astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, Dünya’ya güvenle döneceklerinden emin olduklarını ifade etti. Williams ve Wilmore, yörüngede fazladan geçirdikleri zamandan ve istasyon ekibine yardım etmekten keyif aldıklarını belirtti.

Williams, "Uzay aracının bizi herhangi bir sorun yaşamadan evimize götüreceğine dair içimde gerçekten iyi bir his var" dedi ve yörüngede yeniden bulunmanın kendilerini evlerinde gibi hissettirdiğini söyledi. Wilmore ise, Starliner’ın kenetlenme alanına yaklaşırken bazı iticilerin arızalandığını ancak deneyimli ve eğitimli olduklarını, bu sorunları manuel olarak çözmeyi başardıklarını ifade etti.

Starliner, 5 Haziran’da ISS’ye fırlatıldıktan sonra yaklaşık 27 saatlik bir uçuşla istasyona kenetlendi. Ancak görev sırasında yaşanan helyum sızıntısı ve 28 iticiden 4’ünün bozulması gibi teknik sorunlar nedeniyle astronotların geri dönüşü ertelendi. Görevin ortalama bir hafta sürmesi planlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.