Starliner uzay mekiği Dünya’ya döndü.

Geliştirdiği uzay mekikleri ile SpaceX ve Blue Origin gibi şirketlere rakip olarak uzay seyahati alanında etkili olmak için büyük yatırım yapan Boeing, yıllar içinde çeşitli sorunlarla karşılaşmış ve SpaceX ve Blue Origin’in çok gerisinde kalmıştı.

SpaceX ve Blue Origin defalarca başarılı uçuşlar gerçekleştirirken, Boeing tek bir uzay uçuşu bile yapamamıştı. Ancak nihayet tüm bu engeller aşıldı ve Boeing daha önce defalarca ertelediği ilk uzay uçuşunu geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi.

Boeing’in Starliner adını taşıyan uzay mekiği, Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk uçuşunu cuma günü gerçekleştirdi. İlk uçuşunda Uluslararası Uzay İstasyonu’na herhangi bir sorun yaşamadan yanaşmayı başaran Starliner, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yanaşmış şekilde yaklaşık bir hafta geçirdikten sonra Dünya’ya geri döndü. Uzay mekiği dönüş yolunda da herhangi bir sorun yaşamayarak sonunda Boeing’in yüzünü göldürdü.

Dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden biri olan Boeing’in uzay mekiği, ilk uçuşunda Uluslararası Uzay İstasyonu’na gerekli malzemeler ve erzak taşıdı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli astronotlar malzemeleri boşalttıktan sonra istasyona yanaşmış halde üç gün geçiren mekik, daha sonra Dünya’ya doğru yola çıktı ve dün de başarılı bir şekilde Dünya’ya indi.

Boeing, uzay mekiğini geçtiğimiz hafta perşembe günü Florida’daki hava üssünden fırlatmıştı. Uzay mekiği Alliance Atlas V roket tarafından uzaya taşındı.

TikTok canlı yayın alanına giriyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar