Steam ve PayPal gibi çeşitli çevrimiçi platformlara erişim engellendi

Endonezya, 29 Temmuz’daki düzenlemelerinden sonra bir karara vardı. Steam ve PayPal gibi çeşitli çevrimiçi platformlara erişim engellendi.

Ülkenin 2020 MR5 yasasına göre, “Özel Elektronik Sistem Sağlayıcıları” olarak etiketlenen şirketler yeni bir kurala tabi tutulacak. Steam ve PayPal gibi şirketlerin bu haftaya kadar bir devlet veri tabanına kaydolmaları gerekiyor. Hindistan’ın kısıtlayıcı 2021 BT yasasına benzer şekilde, Endonezya’ya çevrimiçi platformları yönelik bazı kararlar aldı. Hükümetin yasa dışı veya kamu düzenine tehdit olarak kabul ettiği içerikler kaldırılmaya zorlanacak. “Acil” talepler içeren durumlarda, hizmetlerin harekete geçmesi için dört saati olacak.

Reuters’e göre, Google, Meta ve Amazon da dahil olmak üzere bir avuç teknoloji şirketi son günlerde Cuma günkü son teslim tarihini karşılamak için acele halinde. Endonezya, hükümete kaydolmaları koşuluyla, ülkede şu anda engellenen bazı çevrimiçi hizmetlere erişimi yeniden sağlayabilir.

Endonezya İletişim ve Enformasyon Bakanlığı genel müdürü Semuel Abrijani Pangerapan, yerel bir haber ağına hükümetin kullanıcıların paralarını çekmelerine izin vermek için PayPal ve Steam üzerindeki kısıtlamaları geçici olarak kaldırabileceğini söyledi. Electronic Frontier Foundation ve Human Rights Watch gibi kuruluşlar, Endonezya’nın yeni içerik denetleme kurallarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Birçok Endonezyalı da hükümetin eylemlerine karşı olduklarını ifade etmek için “BlokirKominfo” gibi hashtag’leri kullanarak yasaya karşı çıktı. Cumartesi günü Pangerapan, önlemin ülkenin internet kullanıcılarının korunmasına yardımcı olacağını söyleyerek bu eleştirilere karşı çıktı.

iPhone 14 çıkış tarihi ertelenebilir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Süper Bilgisayar İnsanlığın Sonunu Hesapladı: Kalan Süremiz Az!
Boeing, Elon Musk'a meydan okuyor: Starliner ilk insanlı görev için hazır
İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek