Steam'de 645 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak Türkiye'de yasak!

Dijital oyun mağazası Steam, yine bir ücretsiz oyunla gündemde! 645 TL değerindeki oyunu ücretsiz olarak oyunseverlere sunuyor! Ancak, Türk oyuncular gene üzgün: Oyun, Türkiye'de erişime kapatılmış durumda...

Tell Me Why adlı hikaye odaklı macera oyunu, kısa bir süreliğine Steam platformunda ücretsiz olarak sunuluyor. Normalde 20 dolar (yaklaşık 645 TL) fiyat etiketine sahip olan bu oyun, Türkiye'deki oyuncular tarafından erişilemiyor. Bu fırsattan sadece yurt dışında yaşayan kullanıcılar yararlanabiliyor.

DRAGON AGE: INQUISITION DA YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Epic Games Store, Dragon Age: Inquisition oyununu ücretsiz olarak sunmuştu. Ancak, bu oyun da LGBT+ içerikleri nedeniyle Türkiye dahil 10 ülkede erişime kapatılmıştı.

TELL ME WHY NEDEN YASAK?

Tell Me Why oyununun Türkiye ve Orta Doğu'da erişime kapatılmasının sebebinin, oyunun ana karakterinin trans ve panseksüel kimliğine vurgu yapması olduğu düşünülüyor. Oyunun yayıncısı Xbox, bu hassasiyetler nedeniyle oyunun bu bölgelerde satışını durdurdu. Ancak, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Oyun, Türkiye dahil olmak üzere Ukrayna, Rusya, Çin, Peru, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Uruguay'da yasaklanmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.