Stephen Hawking'in sesi kara deliğe yollanıyor

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ve külleri bugün Londra'nın Westminster Abbey kentine gömülecek olan bilim insanı Stephen Hawking'in ses kaydı, 1950'li yıllarda ortaya koyduğu ve bilim dünyasında öne çıkmasını sağlayan...

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ve külleri bugün Londra'nın Westminster Abbey kentine gömülecek olan bilim insanı Stephen Hawking'in ses kaydı, 1950'li yıllarda ortaya koyduğu ve bilim dünyasında öne çıkmasını sağlayan kara deliğe yollanacak.

Astrofizik alanındaki çalışmalarıyla 21’inci yüzyılın en tanınan bilim insanlarından Stephen Hawking’in sesi, artık uzayda dalgalanacak.

14 Mart’ta 76 yaşında yaşamını yitiren Hawking’in külleri dün Londra’daki Westminister Abbey’de düzenlenen anma töreniyle Britanyalı bilim insanları Isaac Newton ile Charles Darwin’in mezarlarının arasına gömülürken eşzamanlı olarak Avrupa uzay Ajansı da Hawking’in meşhur robotik sesini uzaya gönderdi.

Hawking’in kızı Lucy, tören öncesinde yaptığı açıklamada babasının sesinin barış ve umut mesajı vermek üzere uzaya gönderileceğini açıkladı. Lucy Hawking , “Yayın, Dünya’ya en yakın kara delik olan 1A 0620-00’a doğru yapılacak. Barış, umut, birlik ve hepimizin bu gezegende birlikte yaşamamız gerektiğine dair bir mesaj olacak'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!