Stockholm'da eşcinsel yürüyüşüne 50 bin kişi katıldı

MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM) - Stockholm'da düzenlenen ''Eşcinsel Haftası'' nedeniyle Stockholm eşcinsellerin simgesi olan gökkuşağı bayraklarıyla donatıldı.Ayrıca şehirde çalışan belediye otobüsleri bir hafta boyunca gökkuşağı...

MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM) - Stockholm'da düzenlenen ''Eşcinsel Haftası'' nedeniyle Stockholm eşcinsellerin simgesi olan gökkuşağı bayraklarıyla donatıldı.Ayrıca şehirde çalışan belediye otobüsleri bir hafta boyunca gökkuşağı bayrağı dalgalandıracaklar.

Öte yandan yürüyüşe ellerinde bayraklarıyla katılan bazı kişilerin çocuklu olduğu dikkati çekerken, yürüyüşe dans ve müzik damgasını vurdu.

Eşcisel Yürüyüşü’ne katılan Başbakan Stefan Löfven ve Milli EğitimBakanı Gustav Fridolin, yürüyüşü mükemmel olarak yorumladılar. Sol Parti Başkanı Jonas Sjöstedt ve Ilımlı Muhafazakar Parti Başkanı Anna Kinberg Batraise, her şeye karşın hâlâ eşcinsellerin İsveç’te bile baskı altında olduklarını vurguladılar.

Yürüyüşe çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları,eşcinsel polisler, doktorlar ve 1. lig'de oynayan futbol takımlarının taraftarları bayrak ve flamalarla katıldılar.

Yürüyüşe bu yıl ilk kez Stockholm’da yaşayan kimi Türkler de katılarak destek verdiler. Türkler ''Türkler için barış ve demokrasi'' pankratı altında yürüdüler.



İSVEÇ'TE EŞCİNSELLER EVLENEBİLİYOR

İsveç'te 2009 yılından itibaren yürürlüğe giren bir yasa gereği eşcinsellerin evlenmelerine olanak tanıyor. Yasada eşcinseller evlilere tanınan tüm haklardan yararlanıyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trinidad ve Tobago Filistin'i Resmen Tanıdı: Uluslararası Destek Artıyor
Ruanda'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 49 Kişi Hayatını Kaybetti
ABD'den Rusya'nın Ukrayna'da Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma zehirli gaz kullandığı iddiası!
Starbucks Türkiye'de Sarsıntı: Hisse Değerleri Düşüşte
Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?