Şubat 2024 dönemi TFF Fair Play Ödülleri sahipleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Fair Play'in teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlediği TFF Fair Play Ödülleri'nin Şubat 2024 Dönemi kazananları, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından belirlendi.

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, Şubat 2024 Dönemi için değerlendirmelerini yapmak üzere Ali Erten başkanlığında Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz ve Metin Tekin'den oluşan bir ekip tarafından belirlendi.

Kurul üyelerinin incelemeleri sonucunda "En Centilmen Futbolcu" ve "En Centilmen Teknik Direktör" ödüllerine layık görülenler ile ilgili değerlendirme şu şekilde yapıldı:

EN CENTİLMEN FUTBOLCU: OLİMPİU MORUTAN (MKE ANKARAGÜCÜ)

Gerekçe: 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü - Galatasaray maçında, sarı-lacivertli tribünden rakibine fırlatılan su şişesini engelleyerek Galatasaraylı meslektaşı Berkan Kutlu'yu olası bir sakatlıktan kurtaran MKE Ankaragücü futbolcusu Olimpiu Morutan, Fair Play değerlerine uygun davranışıyla Şubat 2024 ayının en centilmen futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Ayrıca; Trendyol Süper Lig’de 10 Şubat 2024 tarihinde oynanan Galatasaray - RAMS Başakşehir maçında, korner kararı veren hakem Cihan Aydın’a topun kendisinden çıktığı yönünde uyaran Galatasaray futbolcusu Barış Alper Yılmaz, Fair Play değerlerine tam uyum gösteren bu örnek davranışıyla övgüyü hak etti.

EN CENTİLMEN TEKNİK DİREKTÖR: ABDULLAH AVCI (TRABZONSPOR)

Gerekçe: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Adana Demirspor’u 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, maç esnasında hakemin verdiği sarı kart konusunda haklı olduğunu kabul ederek, sarı kart görmesine neden olan davranışından dolayı özür dilediğini belirtti. Bu olumsuz hareketin farkına varması ve özür dileme erdemi, Fair Play değerlerini ön plana çıkaran bir davranış olarak değerlendirilerek, Şubat 2024 ayının en centilmen Teknik Direktörü ödülüne layık görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Beşiktaş, Fransız Golcü Akor Adams İçin Transfer Hamlesi Başlattı
Adanaspor'da veda! Kulüp başkanı 18 yıl sonra görevinden ayrıldı
Türkiye Kupası Finali Heyecanı: Trabzonspor ve Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Karşı Karşıya!
Galatasaray, Şampiyonluk İçin Transfer Hamlesi: Michy Batshuayi Hedefte
Bayer Leverkusen, Avrupa'da Rekor Kırdı: 50 Maçlık Yenilmezlik Serisi!