Şubat 2024: Türkiye’de Açlık Sınırı Yükseldi, Aileler Zor Durumda!

Şubat 2024'te Türkiye'de, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için gereken aylık harcama tutarı 16 bin 100 liraya yükseldi. Bu artış, ülke genelinde yaşam maliyetlerinin yükseldiğini gösteriyor, birçok vatandaş asgari ücretle geçinmekte zorlanıyor.

Türkiye'de Şubat 2024'te açıklanan verilere göre, sağlıklı beslenmek için bir ailenin yapması gereken aylık harcama tutarı 16 bin 100 liraya çıktı, bu da ülkedeki yaşam maliyetlerinin giderek arttığını ve birçok vatandaşın ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Şubat 2024'te Türkiye'de, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı olan açlık sınırı, 16 bin 100 liraya yükseldi. Bu verilere göre, bir ailenin sadece gıda için yapması gereken minimum harcama miktarı bu seviyeye ulaştı. Bununla birlikte, eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma ve ulaşım gibi diğer harcamalarla birlikte bir ailenin yapması gereken toplam harcama tutarı 30 bin 379 liraya kadar çıkıyor. Ayrıca, tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı beslenmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için gereken minimum harcama miktarı da 25.568 lira olarak belirlendi. Günlük harcamalarda ise süt ve süt ürünleri grubunun maliyeti en yüksek seviyede bulunuyor. Bu veriler, Türkiye'de yaşam maliyetlerinin giderek arttığını ve birçok vatandaşın asgari ücretle zorluklarla mücadele ettiğini gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Promosyon alacaklar için Temmuz'a kadar beklemeye gerek yok! Tutarlar 20.000 TL'ye kadar çıkabilir
Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!